Υπεγράφn η Αγιοκατάταξη: Αυτóς είναι ο νέος Áγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας
Ο Όσιος Μοναχός Χριστόφορος, επικαλούμενος Παπουλάκος είναι ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά από εισήγηση που έγινε τον περασμένο Αύγουστο.
Πιο αναλυτικά στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικομενικού Πατριαρχείου υπεγράφη η σχετική πράξη κι έτσι ο Όσιος Μοναχός Χριστόφορος θα είναι ο Νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας – Δείτε ποιος είναι ο Όσιος Μοναχός Χριστόφορος
Ο μοναχός Χριστοφόρος Παναγιωτόπουλος ή Παπουλάκος είναι ένας νέος απόστολος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Όσιος Μοναχός Χριστόφορος, επικαλούμενος Παπουλάκος.
Την εισήγηση περί της αγιοκατατάξεως είχε δεχθεί το Φανάρι από τον περασμένο Αύγουστο, και στη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπεγράφη η σχετική πράξη.
Η μνήμη του θα τιμάται στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα της οσιακής κοιμήσεώς του.
Ο Όσιος Χριστοφόρος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε το 1770 στο χωριό ‘Αρμπουνας της επαρχίας Καλαβρύτων του Νομού Αχαΐας και αρχικά εργαζόταν ως κρεοπώλης. Όταν πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον μοναχικό βίο αρχικά μόνασε στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ αργότερα ασκήτεψε σε καλύβι κοντά στο χωριό του. Έμεινε στην απομόνωση για περίπου 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έμαθε γραφή και ανάγνωση. Σε ηλικία 80 ετών πήρε την απόφαση να κηρύξει.
Η επίδραση που ασκούσε ο Παπουλάκος στα πλήθη ενοχλούσε την εξουσία, καθώς δρούσε ανασταλτικά στα σχέδιά της για ξενοκρατία και επικράτηση του Καθολικισμού και του Λουθηροκαλβινισμού ως επίσημη θρησκεία του κράτους.
Ο Παπουλάκος έγινε ο εκφραστής της φωνής του λαού που ήθελε να διαφυλάξει την Ελληνορθόδοξη παράδοση, ως παρακαταθήκη της μακραίωνης ιστορίας του Ελληνισμού. Στο πλευρό του ήταν η Φιλορθόδοξη Εταιρεία, στην οποία φαίνεται ότι ανήκε ο Παπουλάκος και η οποία έδρευε στην Πάτρα με επικεφαλής το λόγιο Φλαμιάτο, καθώς και όλος ο πνευματικός κόσμος. Μάλιστα εμφανίστηκαν εκείνη την εποχή πολλοί Μοναχοί κήρυκες, κυρίως κολλυβάδες, οπαδοί του Παπουλάκου, που ονομάζονταν Παπουλάκηδες, γράφει το romiosini.org.gr
Ο Παπουλάκος στο λόγο του καταφέρεται εναντίον του Όθωνα και επικρίνει το σαθρό πολιτικό γίγνεσθαι. Η πνευματική αφύπνιση του Χριστόφορου είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να φοβηθεί και διέταξε τη σύλληψή του. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν συλλήψεις και άλλων κληρικών και Μοναχών, ενώ απειλούνταν οι Ιερές Μονές ότι η εξουσία θα τις κλείσει αν δε συνετιστούν. Όμως ο Παπουλάκος συνέχιζε να κηρύττει, έχοντας συμμάχους τον απλό κόσμο που τον προστάτευε όπου βρισκόταν.
Δεν υπάρχουν σχόλια: