Kλειστά σχολεία αύριο 28/2 - Τι απόφασn πάρθnκε
Η 28η Φεβρουαρίου 2025 αποτελεί μια σημαντική ημέρα για τη μνήμη της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων.
Μαθητές, καθηγητές και γονείς σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται να δώσουν ηχηρό και δυναμικό παρών στις συγκεντρώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν, απαιτώντας δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Οι μαθητές, για άλλη μια φορά, στέκονται με αποφασιστικότητα απέναντι στην αδικία και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις με τη μορφή καταλήψεων σχολικών μονάδων και αποχής από τα μαθήματα.
Ο αγώνας τους δεν περιορίζεται σε απλή διαμαρτυρία, αλλά προτείνει ένα δυναμικό βήμα συμμετοχής στις πορείες που θα λάβουν χώρα στις 28/2, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ζητώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη της τραγωδίας και καμία ατιμωρησία για τους υπεύθυνους.
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων τους και ενθαρρύνουν τους μαθητές να συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης στο Σύνταγμα στις 28/2, στις 11:00 το πρωί. Όπως δηλώνουν, «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί! Θα μιλήσουν είτε τα κέρδη, είτε η ζωή!» και προσθέτουν ότι «το δίκιο θα κριθεί με τον λαό στον δρόμο!».
Οι μαθητές καλούν επίσης για μαζική συμμετοχή στις πορείες, εκφράζοντας τη θέλησή τους να καταστήσουν τις φωνές τους πιο δυνατές και καθαρές από ποτέ.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις είναι η κήρυξη καταλήψεων στα σχολεία, καθώς οι μαθητές εκφράζουν την αγανάκτησή τους απέναντι στην αδράνεια των υπευθύνων και την αδιαφορία για την ασφαλή λειτουργία των μεταφορών.
Από την άλλη πλευρά, οι εκπαιδευτικοί, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, έχουν εξαγγείλει απεργία για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για τα θύματα των Τεμπών.
Σχολεία: Ποιοι δεν θα κάνουν μάθημα
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες των θυμάτων και ενώνουν τις δυνάμεις τους με αυτές των μαθητών, απαιτώντας απόδοση ευθυνών για την τραγωδία και δικαιοσύνη για τα θύματα. Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι δεν αποδέχονται την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ζητούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από το δυστύχημα.
Επιπλέον, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα αυτό.
Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Παρασκευής, στις 28/2, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία και να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα.
Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία εξακολουθούν να υφίστανται και να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών τους, είτε στα σχολεία, είτε στις μεταφορές και στη ζωή τους γενικότερα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια: