Ads Top

Δεν έπαιξε ούτε λεπτό με Λουτσέσκου: Η νέα μεγάλη πώληση του ΠΑΟΚ - Ποιον θέλει να πάρει ο Ρέμπε από τις ακαδημίες



Ο Όλαφ Ρέμπε μετά τους Τζόλη, Τζίμα και Λημνιό θέλει να πάρει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή από την Τούμπα, ο οποίος ακόμα δεν έχει παίξει.
Ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα πολύ μεγάλο ποσό στα ταμεία του από την πώληση του Στέφανου Τζίμα στη Μπράιτον και για ακόμα μία φορά αναδείχθηκε η τεράστια σημασία της δουλειάς που γίνεται στις Ακαδημίες του συλλόγου. 



Στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η τέχνη του να ξέρει μία ομάδα να αναδείξει ποδοσφαιριστές και εν συνεχεία να τους πουλά σε καλή τιμή αποτελεί ένα τεράστιο όπλο κόντρα στον ανταγωνισμό.

Οι Ακαδημίες του Δικεφάλου διαθέτουν κι άλλα "διαμάντια", τα οποία σίγουρα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Ο επόμενος... Κωνσταντέλιας ή οι επόμενοι Τζόλης, Κουλιεράκης και Τζίμας δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο. Ήδη μάλιστα η Νυρεμβέργη, που βγήκε επίσης κερδισμένη από τη μεταγραφή Τζίμα, φέρεται να ρίχνει ματιές στα τμήματα υποδομής των Ασπρόμαυρων.



Στη γερμανική ομάδα είναι Αθλητικός Διευθυντής ο Όλαφ Ρέμπε, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ, συνεπώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στις Ακαδημίες του συλλόγου, έχοντας υπ' όψιν του περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πρότζεκτ τύπου Τζίμα. Δεν αποκλείεται δηλαδή στο άμεσο μέλλον να κάνει κρούση για την απόκτηση κάποιου εξ αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρέμπε έχει ξεχωρίσει τον Μαχαμαντού Μπαλντέ, 17χρονο μέσο και ακραίο επιθετικό που παίζει στην Κ19 του ΠΑΟΚ.  Ο Μπαλντέ ήρθε στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι, με τον Δικέφαλο να τον αποκτά από την κυπριακή Πάφο. Ο Σενεγαλεζο-Ισπανός άσος δεν άργησε να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη της Κ19, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Κάνει πολλές δουλειές που κάνει στο γήπεδο και θεωρείται... μηχανάκι στον χώρο του κέντρου.



Ο Μπαλντέ έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 και στον ΠΑΟΚ σκέφτονται από τώρα να τον ανανεώσουν, μιάς και θεωρείται περίπτωση παίκτη με εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον. Εφόσον η παρουσία του παίκτη στην Τούμπα "κλειδώσει", από εκεί και πέρα έρχεται στο προσκήνιο ο τρόπος, με τον οποίο θα αξιοποιηθεί τόσο ο Μπαλντέ όσο και οι υπόλοιποι ταλαντούχοι παίκτες της Ακαδημίας στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να αναπτύσσει τα ταλέντα του χρησιμοποιώντας τους στη Β' ομάδα, η οποία λειτουργεί ως προθάλαμος για την ανδρική ομάδα. Ωστόσο, το μέλλον της Β' ομάδας κάθε άλλο παρά δεδομένο θεωρείται. Ο ΠΑΟΚ Β' προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, όντας στην 7η θέση από τις 10 ομάδες του Βόρειου Ομίλου στη Superleague 2. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, φαντάζει πολύ πιθανό το σενάριο διάλυσης της Β' ομάδας, όπως ακριβώς έπραξαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μετά τον υποβιβασμό. Και αυτό γιατί το επίπεδο της Γ' Εθνικής δεν θεωρείται αρκετά υψηλό ώστε ο Δικέφαλος να προετοιμάσει τους παίκτες του για το βήμα παραπάνω.

Παίκτες όπως ο Τζόλης και ο Κουλιεράκης αναδείχθηκαν μέσω των ευκαιριών που πήραν στην πρώτη ομάδα, ενώ ο Τζίμας έλαμψε μετά από δανεισμό σε ομάδα του εξωτερικού. Το μέλλον θα δείξει με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί ο Μπαλντέ, εντούτοις η εξαιρετική δουλειά που έγινε με τον Τζίμα στη Νυρεμβέργη μπορεί να δείξει τον δρόμο σε αντίστοιχες περιπτώσεις παικτών.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.