Ads Top

The Voice: Ο παίκτης με πρόβλημα όρασης που συγκλόνισε – Η σπάνια πάθηση και η συγγένεια με την Παπαρίζου



Το «The Voice» μας συγκίνησε για ακόμη μία φορά, καθώς ένας παίκτης έστειλε τα δικά του μηνύματα ανθρωπιάς και δύναμης, αποδεικνύοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάλεις κάτω.

Ένας παίκτης με πρόβλημα όρασης εμφανίστηκε στη σκηνή του The Voice και κατόρθωσε να γυρίσουν και οι τέσσερις κριτές από την πρώτη στιγμή που άρχισε να τραγουδά. Όλοι τους ενθουσιάστηκαν και τελικά επέλεξε να ενταχθεί στην ομάδα της Έλενας Παπαρίζου.



Ο Λάμπρος Καυκούλας πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, μια σοβαρή πάθηση που οδηγεί σταδιακά σε απώλεια όρασης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διαπρέψει και αποδείξει το ταλέντο του στο τραγούδι.

Μαθήματα ζωής από τον Λάμπρο Καυκούλα

Ο ίδιος δεν το έχει βάλει ποτέ κάτω. «Ότι σου στερεί η φύση σε μία αίσθηση στο δίνει πολλαπλάσιο σε κάτι άλλο. Δεν θα πω ποτέ “αμάν, τι έχω πάθει”, προσπαθώ να είμαι ενεργός. Όταν σου στερεί αυτό η φύση, ακούς καλύτερα και αυτό βοηθάει να αποδώσεις καλύτερα στο τραγούδι», ανέφερε ο Λάμπρος στο εισαγωγικό βίντεο του The Voice.



Ο διαγωνιζόμενος τόνισε επίσης τη δύναμη που αντλεί από τη μουσική και την υποστήριξη του κόσμου: «Τα καταφέρνω παρά το πρόβλημα που έχω, μου δίνει δύναμη το χειροκρότημα του κόσμου». Η εμφάνισή του στο The Voice αποτέλεσε μια έμπνευση, αποδεικνύοντας ότι με επιμονή και αγάπη για τη μουσική, ακόμα και οι μεγαλύτερες δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.

Έχει συγγένεια με την Παπαρίζου;

Η Έλενα Παπαρίζου διεκδίκησε δυναμικά τον Λάμπρο στην ομάδα της, αναγνωρίζοντας πως ο παίκτης έχει καταγωγή από τον τόπο της. Δεν αποκλείεται να έχουν συγγενεία, καθώς όπως ανέφερε η γιαγιά της έχει παντρευτεί με «Καυκούλα». Λέτε; Πάντως επέλεξε την ομάδα της.

Τι είναι η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια από την οποία πάσχει ο παίκτης του The Voice



Η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια γενετική πάθηση που επηρεάζει τον αμφιβληστροειδή, τον ιστό στο πίσω μέρος του ματιού που είναι υπεύθυνος για την ανίχνευση του φωτός και τη μετατροπή του σε οπτικά σήματα για τον εγκέφαλο. Στη συγκεκριμένη πάθηση, οι κυτταρικές δομές που περιέχουν χρωστικές ουσίες (μελανοκύτταρα) στον αμφιβληστροειδή επηρεάζονται, προκαλώντας την εκφύλιση και την απώλεια των φωτοευαίσθητων κυττάρων (ραβδία και κωνία).

Συμπτώματα

  • Απώλεια όρασης: Αρχικά, μπορεί να εμφανιστεί νυχτερινή τύφλωση (δύσκολη όραση στο σκοτάδι) και στη συνέχεια, προβλήματα στην περιφερειακή (παρακείμενη) όραση.
  • Στενότερο οπτικό πεδίο: Οι ασθενείς μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν μόνο ευθεία μπροστά τους, ενώ οι πλευρικές τους όψεις μπορεί να περιορίζονται.
  • Δυσκολία στην αντίληψη χρωμάτων: Μπορεί να παρατηρηθεί και δυσκολία στην αναγνώριση χρωμάτων.

Αιτίες

Η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι συνήθως κληρονομική και μπορεί να σχετίζεται με μεταλλάξεις σε διάφορους γονίδες που επηρεάζουν την ανάπτυξη και τη λειτουργία των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς.

Θεραπεία

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία που να μπορεί να επαναφέρει την όραση σε ασθενείς με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια. Ωστόσο, οι ασθενείς μπορούν να επωφεληθούν από την υποστήριξη, όπως είναι η χρήση ειδικών γυαλιών, η προσαρμογή στο περιβάλλον τους και η συμμετοχή σε προγράμματα αποκατάστασης όρασης.

Στο μέλλον, οι έρευνες για τη γονιδιακή θεραπεία και άλλες καινοτόμες προσεγγίσεις υπόσχονται ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.