Ads Top

Τι ισχύει με το σενάριο της επιστροφής Φορτούνη!



Πως τα περνάει άραγε στην Σαουδική Αραβία ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού;

Η αλλαγή ποδοσφαιρικής στέγης μετά από 10 χρόνια δεν είναι κάτι απλό. Τόσο για τον ποδοσφαιριστή που αλλάζει δεδομένα, συνήθειες, ρόλο, αλλά και για την ομάδα που αποχωρίζεται κάποιο που δημιούργησε τόσες αναμνήσεις με την φανέλα της.



Μετά από μία γεμάτη δεκαετία, ο Κώστας Φορτούνης επέλεξε να αφήσει τον Ολυμπιακό για τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας και δεν είναι λίγοι οι ερυθρόλευκοι οπαδοί που τον νοσταλγούν.

Άραγε υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο επιστροφής στο λιμάνι; Κι αν ναι, πότε;

Μυθικά λεφτά

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός επέλεξε το καλοκαίρι να υπογράψει ένα συμβόλαιο ζωής. Η Αλ-Καλίτζ εμφανίστηκε με μία εκπληκτική πρόταση για διετή συνεργασία με καθαρές συνολικές απολαβές 6 εκατομμυρίων ευρώ.



Μία ηγεμονική προσφορά στην οποία δύσκολα μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε όχι. Ειδικά, αν ξέρει ότι με τον προπονητή θα μιλάει την ίδια γλώσσα.

Ο Φορτούνης αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιώργου Δώνη, ο οποίος θέλει να στήσει γύρω του μία ανταγωνιστική ομάδα, που έχει ως στόχο μία θέση στο πάνω μισό της βαθμολογίας.

Κι εδώ βρίσκεται το πρώτο σημείο κλειδί…

Ελληνική παροικία

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν αισθάνεται μοναξιά στο λιμάνι του Σαϊχάτ που βρέχεται από τον περσικό κόλπο, αφού έχει πολλούς συμπατριώτες μας που τον βοηθούν να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.



Εκτός του Δώνη και των μελών του τεχνικού του επιτελείου, στην Αλ-Καλίτζ υπέγραψε το καλοκαίρι και ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ενώ προπονητής στην φημισμένη ομάδα χάντμπολ του συλλόγου είναι ο εγνωσμένης αξίας τεχνικός Δημήτρης Δημητρούλιας.

Όλο αυτό δημιουργεί μία μίνι ελληνική παροικία, που όπως και να το κάνουμε παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα και διευκολύνει πολλές καταστάσεις.

Το παλεύει

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Φορτούνης προσπαθεί να επανέλθει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, χωρίς ακόμα να κάνει την διαφορά.

Στα πέντε πρώτα του παιχνίδια, μετρά ένα γκολ από το σημείο του πέναλτι και δείχνει ότι ακόμα προσπαθεί να βρει ρυθμό, προσπαθεί να φέρει το σώμα του στην σωστή κατάσταση και να μάθει το παιχνίδι της νέας του ομάδας.

Μπορεί κάποιοι στην Ελλάδα να τον νοσταλγούν και να συζητούν το σενάριο επιστροφής του -ακόμα και τον Ιανουάριο- όμως με τις υπάρχουσες συνθήκες κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πιθανό.

Η Αλ-Καλίτζ είναι μία μικρομεσαία ομάδα, χωρίς σημαντική πίεση για αποτελέσματα και αυτό σημαίνει ότι είναι ένας σύλλογος που δύσκολα αλλάζει προπονητές, παίκτες, καστ.

Το πιθανότερο σενάριο

Ο Φορτούνης δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του και κάνει ότι μπορεί για να βρεθεί σύντομα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να «βγάλει» τα λεφτά της επένδυσης που έκανε ο σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας πάνω του.

Όσο ο Δώνης παραμένει το απόλυτο αφεντικό, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα κάποια διάθεση για σημαντικές αλλαγές, εξάλλου ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός διάγει μόλις τον τρίτο μήνα της παρουσίας του στον περσικό κόλπο -ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Όταν παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπενζεμά και ο Καντέ μπαίνουν στην διαδικασία να εξαντλήσουν τα συμβόλαια που υπέγραψαν, είναι κατανοητό ότι το πιο πιθανό σενάριο θέλει και τον Φορτούνη να κάνει το ίδιο, κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες συζητήσεις επιστροφής, μετατίθενται για το καλοκαίρι του 2026.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.