Ads Top

Αποχωρεί κι άλλος μετά τον Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό;



Τι συνέβη με τον Φίλιπ Πετρούσεφ και αποχώρησε για τον Ερυθρό Αστέρα, οι εναλλακτικές του Γιάννη Σφαιρόπουλου από Ελλάδα και ποιος θα τον ακολουθήσει στην έξοδο από το ΣΕΦ.

Στον Ερυθρό Αστέρα για έναν χρόνο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φιλίπ Πετρούσεφ, με τη μορφή δανεισμού, καθώς υπάρχει οριστικά συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές για τον παίκτη. Αλλά αυτά λίγο-πολύ είναι γνωστά. Πάμε τώρα να γράψουμε όσα δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού για το αυτό το θέμα.



Ο Σφαιρόπουλος που έψαχνε για 4,5άρι στην Ελλάδα

Ήταν γνωστό στην πιάτσα ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έψαχνε παίκτης για τη θέση 4 - 4,5 και, τελικά, κατέληξε στον Πετρούσεφ που είναι ακριβώς αυτό: 4,5άρι! Επίσης ήταν γνωστό ότι ο Έλληνας τεχνικός είχε το νου του κυρίως στην Ελλάδα για να ενισχύσει τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ μέτρησε πολύ και η παλαιότερη θητεία του Φιλίπ στους Κόκκινους της Σερβίας. Οπότε ήταν περίπου αναμενόμενο να πάει εκει ο Πετρούσεφ για να βρει χρόνο συμμετοχής. Κρατήστε το αυτό γιατί θα το δούμε και στη συνέχεια.

Υπάρχει άλλο 4άρι, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει 4,5άρι, και μπορεί να απασχολούσε τον Σφαιρόπουλο; Ο Πίτερς, που επίσης δεν είχε ξεκαθαρίσει ο ρόλος του όσο ήταν στο ρόστερ ο Πετρούσεφ, αλλά εμείς θα πούμε και τον Κουζμίνσκας που μπορεί να είναι 35 ετών, αλλά έχει θητεία σε ΝΒΑ, Ολυμπιακό και μια σειρά ακόμα από ενδιαφέρουσες ομάδες. Θέλουμε να πούμε ότι ο Σφαιρόπουλος τον Πετρούσεφ ήθελε, αλλά αν δεν τον έπαιρνε θα αναζητούσε κι άλλες λύσεις.



Γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Πετρούσεφ

Δεν χωρούσε στον Ολυμπιακό, οπότε ήταν λίγο... αναμενόμενο να αποχωρήσει. Ως εξέλιξη, δηλαδή, δεν ήταν ξαφνική αφού και στο τέλος Αυγούστου είχε φουντώσει ξανά η ίδια κουβέντα για το μέλλον του. Μάλιστα, ήταν εμφανώς αδιαφορός στο ματς με την Εφές, σε μια περίοδο που έχει επιστρέψει ο Μιλουτίνοφ και μαζί με τους Φαλ, Ράιτ, Βεζένκοφ και Πίτερς είναι εντελώς κλειστός ο χώρος στις θέσεις 4 και 5.

Ο Πετρούσεφ ξέρει πολύ μπάσκετ, κι αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Για αυτό είχε βρεθεί στο ΝΒΑ και το περασμένο καλοκαίρι που οι Πέισερς έψαχναν για παίκτη με τα χαρακτηριστικά του (δηλαδή για ευκίνητο ψηλό που σουτάρει καλά την μπάλα), υπήρξε το όνομά του στο ρεπορτάζ. Αλλά αφενός στο συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες δεν υπάρχει NBA out, αφετέρου την προηγούμενη σεζόν πέρασε από τρεις ομάδες στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (στην τελευταία μάλιστα για κάποιες ώρες!) και έφαγε πόρτα, άρα δεν είναι τόσο εύκολο να επιστρέψει. Πρέπει πρώτα να παίξει και να παίξει καλά!



Για αυτό ο Πετρούσεφ θέλει να παίζει και μάλιστα πολύ. Γιατί τελικό όνειρο έχει όντως να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά θα πρέπει να περάσει μια τριετία-δυναμίτη στην Ευρωλίγκα. Για αυτό τον ενδιαφέρει περισσότερο να παίζει πολύ και όχι τόσο το πού θα παίζει. Η κατάσταση έχει αλλάξει και παίκτες 26-27-28 ετών πηγαίνουν εύκολα στις ΗΠΑ πια (και ο Βεζένκοφ σε αυτή την ηλικία έφυγε, άλλωστε). Χρόνο συμμετοχής θέλει και, μάλιστα, μαζικό.

"Κόβει" κι άλλον ο Ολυμπιακός;

Μετά από την εξέλιξη με τον Πετρούσεφ, μιλήσαμε με άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο Λιμάνι. Και μας είπε, αφενός, για την αναμενόμενη αποχώρηση του Σέρβου μετά την επιστροφή και του Μιλουτίνοφ, αφετέρου για το γεγονός ότι θα μπορούσε να υπάρξει κι άλλο "κόψιμο" από τον Ολυμπιακό!

"Αν υπήρχε ο Έβανς διαθέσιμος, θα μπορούσε να φύγει κι ένας ακόμα παίκτης από το ρόστερ, γκαρντ", ανέφερε ο συνομιλητής μας και δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ. Με τη διαμόρφωση του ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, όλοι καταλαβαίνουν για ποιον πρόκειται...
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.