Ads Top

Η συνομιλία Μεντιλίμπαρ-Γουίλιαν στο Ρέντη πριν την Τρίπολη!



Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον πιο έμπειρο και ποιοτικό παίκτη του και γι' αυτό μίλησε κατ' ιδίαν και ζήτησε από τον Γουίλιαν να βγάλει στο γήπεδο το ταλέντο και την προσωπικότητά του. Γιατί επέλεξε Γιαζιτσί για την Τρίπολη και τι κάνει ο Τούρκος και έχει προκαλέσει αίσθηση.

Ο Ολυμπιακός του Μάλμε, είναι ο Ολυμπιακός που κατέκτησε το Conference League. Ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Με διαφορετικά συστατικά. Διαφορετικά πρόσωπα, αλλά με ίδια νοοτροπία, ίδια προσέγγιση, ίδια προσήλωση στο πλάνο. 



Και κυρίως, με πίστη στην… ιδέα. Τη λέξη που αγαπάει να χρησιμοποιεί ο προπονητής του. Διότι για τον Μεντιλίμπαρ, η «ιδέα» είναι πάντα ίδια. Είτε με τον Φορτούνη και τον Ποντένσε στην 11άδα, είτε με τον Γουίλιαν και τον Γιαζιτσί.

Τα δύο τελευταία ονόματα δεν μπήκαν τυχαία στην πρόταση. Είναι οι παίκτες (μαζί με τον Ζέλσον Μαρτίνς) από τους οποίους ο Μεντιλίμπαρ περιμένει αυτό που χρειάζεται το πλάνο του για να αποδώσει ακόμη καλύτερα. Ακόμη και σε ομάδες που κλείνονται και παίζουν με 10 παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή. Σε αυτά τα περίπλοκα παιχνίδια, που έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα φέτος στον Ολυμπιακό, ποδοσφαιριστές όπως ο Γουίλιαν, ο Γιαζιτσί και φυσικά ο Ζέλσον, είναι εκείνοι από τους οποίους περιμένεις να κάνουν το… κάτι διαφορετικό. Το κάτι ξεχωριστό. Την ενέργεια που θα κάνει τη διαφορά. Και θα αλλάξει τις ισορροπίες.




Ο Μεντιλίμπαρ περίμενε ότι ο Κρίστοφερ Βέλντε θα ήταν μέσα σε αυτή τη λίστα. Για την ακρίβεια, ο Νορβηγός είχε δείξει στην αρχή της παρουσίας του στον Πειραιά, ότι θα προσφέρει στιγμές μαγείας. Εως τώρα, έχει προσφέρει μόνο αναλαμπές ποιότητας. Δείχνοντας ότι η προσαρμογή του στους Ερυθρόλευκους είναι δύσκολη έως τώρα. Ο Βάσκος, λοιπόν, ελπίζει ότι δίπλα στον Ζέλσον, θα μπουν και οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο Ολυμπιακός στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΛΙΑΝ

Ειδικά από τον Γουίλιαν ο Μεντιλίμπαρ έχει μεγάλες απαιτήσεις. Η μη χρησιμοποίησή του ούτε λεπτό στο παιχνίδι με τη Μάλμε, ήταν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Μάλιστα, ο 63χρονος τεχνικός δεν κρύβει ότι θέλει τον πιο έμπειρο και ποιοτικό παίκτη του να βγει μπροστά και να ανεβάσει την απόδοσή του. Σε λίγες ημέρες ο 36χρονος μεσοεπιθετικός συμπληρώνει 2 μήνες παρουσίας στον Ολυμπιακό. Και πλέον έχει έρθει η ώρα να δείξει τι μπορεί να κάνει. Και πόσα μπορεί να προσφέρει στους Ερυθρόλευκους.



Μπορεί ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού να μην είναι ο πιο ταιριαστός για τον Γουίλιαν, αλλά αυτό είναι δευτερεύον όταν μπαίνει μπροστά το καλό της ομάδας. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία προπόνηση, πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Τρίπολη, ο Μεντιλίμπαρ φρόντισε να έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον ποδοσφαιριστή του.

Ο Βάσκος μίλησε για αρκετή ώρα με τον Γουίλιαν. Δείγμα της επιθυμίας του να τον ετοιμάσει για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά και να του δώσει να καταλάβει ότι θα πρέπει και ο ίδιος να προσπαθήσει, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, για να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Και η αλήθεια είναι ότι ένας τόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής, με τόσο σπουδαίες παραστάσεις, μπορεί να αλλάξει τελείως την εικόνα της ομάδας του, αρκεί να προσαρμοστεί και να αρχίσει να παίζει το ποδόσφαιρο που πραγματικά μπορεί. Και τώρα είναι η στιγμή να συμβεί αυτό. Με το τετ α τετ των δύο ανδρών, να είναι ένα μια πολύ ιδιαίτερη κίνηση. Με έντονο συμβολισμό και νόημα.

ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΖΙΤΣΙ

Ο Γουίλιαν έχει θέσει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Αλλά το πρόσωπο που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από χθες δεν είναι άλλος από τον Γιουσούφ Γιαζιτσί. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή των Πειραιωτών και όλα δείχνουν ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στην Τρίπολη. Με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει ότι εκτιμά τη βελτίωση που έχει επιδείξει ο 27χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής.

Κυρίως, όμως, ο Βάσκος τεχνικός βλέπει πως ο Γιαζιτσί μπορεί να προσφέρει πράγματα στον Ολυμπιακό, που δεν μπορούν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Από την πρώτη του προπόνηση όλοι στο Ρέντη έπαθαν πλάκα με τα τελειώματά του. Τα χτυπήματα της μπάλας κυρίως με το αριστερό έχουν προκαλέσει αίσθηση. Και αυτό αντανακλάται και στις στατικές φάσεις, στις οποίες ο Γιαζιτσί είναι εξπέρ. Μάλιστα και το Σάββατο φάνηκε ότι μόλις μπει στο παιχνίδι θα είναι αυτός που θα αναλάβει κόρνερ και φάουλ. Ανεβάζοντας το επίπεδο… επικινδυνότητας από πλευράς Ολυμπιακού. Με τους Ερυθρόλευκους να μην έχουν πετύχει ούτε ένα γκολ φέτος από φάουλ ή κόρνερ!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη φυσική του κατάσταση, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει για αρκετή ώρα. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν ακολούθησε την αποστολή στη Σουηδία, αλλά έμεινε στο Ρέντη, ήταν απολύτως στοχευμένη απόφαση. Ο Μεντιλίμπαρ ήθελε ο ποδοσφαιριστής του να κάνει «γεμάτες» προπονήσεις Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Πολύ πιο δυνατές από εκείνες που έκαναν όσοι ταξίδεψαν για το παιχνίδι με τη Μάλμε. Και αυτό συνέβη. Με τον Τούρκο μεσοεπιθετικό να δουλεύει έξτρα αυτές τις ημέρες, ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Και πλέον είναι πολύ καλύτερα.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.