Ads Top

Γιατί ο Κώστας Μανωλάς επέλεξε να γυρίσει στη Νάξο!



Όλα τα δεδομένα της μεταγραφής

Ο Κώστας Μανωλάς στον Πανναξιακό. Όταν από το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτή η φήμη, ακόμα και άνθρωποι εντός Νάξου πίστευαν ότι είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Όμως η μεγάλη επιστροφή ολοκληρώθηκε, στην κορυφαία μεταγραφή της ιστορίας του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου. Στα 33 του χρόνια, το πήρε απόφαση να μείνει μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να βοηθήσει τον σύλλογό της.



Κώστας Μανωλάς - Παναξιακός: Πώς έγινε η μεταγραφή

Η αλήθεια είναι πως το παγκόσμιο «μπαμ» του Παναξιακού με τον Κώστα Μανωλά δεν ήταν ξαφνικό. Ήδη από το καλοκαίρι, είχαν βγει στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες με τον Έλληνα διεθνή να κάνει προπονήσεις με την ομάδα του Νησιού, τις οποίες είχε φέρει στη δημοσιότητα το Sportcyclades.

Στις 10 Οκτωβρίου, το ίδιο site είχε αναρωτηθεί αν «θα δούμε τον Κώστα Μανωλά να αγωνίζεται ξανά στα γήπεδα των Κυκλάδων», με το άρθρο να περιγράφει τους ισχυρούς δεσμούς του ποδοσφαιριστή με τη γενέτειρά του, τους φίλους, τις παρέες, το ενδιαφέρον για τον Πανναξιακό.

Η οικογένειά του, άλλωστε, έκανε το βήμα της μετακίνησης πριν από κάποιους μήνες, τα παιδιά του κάνουν στίβο στον σύλλογο, ενώ όπως λένε άνθρωποι που τον συνάντησαν, ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι έλεγε ατάκες του στιλ: «Θα έρθω να πάμε την ομάδα στη Β' Εθνική!». Φέτος το καλοκαίρι, μετά και το ξεκίνημα των προπονήσεων, οι φήμες έγιναν ακόμα μεγαλύτερες. Και προφανώς, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που η καρδιά του το λέει ακόμα. Υπήρξε, άλλωστε, στην καριέρα του, εκπληκτικός αθλητής και πρότυπο εργατικότητας στις προπονήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ατζέντη του έφτασε ενδιαφέρον και προτάσεις από αρκετές ομάδες, ακόμα και από Ελλάδα. Εκείνος επέλεξε να τις απορρίψει όλες.
 


Η Νάξος πάντα είχε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουν στο περιβάλλον της. Είναι, άλλωστε, και ο τόπος όπου φιλοξενεί τις επενδύσεις του. «Έχω δύο ξενοδοχεία στη Νάξο, τα οποία πηγαίνουν πολύ καλά και θα δουλέψω σε αυτά», μας έλεγε χαρακτηριστικά. Κατά καιρούς, έχει φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και το σχέδιο της επιστροφής υπήρχε εδώ και καιρό στο μυαλό του. Η επισημοποίηση της επιστροφής καθυστέρησε λίγο, λόγω της γραφειοκρατίας με το δελτίο του και των επαφών με τα Εμιράτα, όμως έγινε πραγματικότητα.

Τον Απρίλιο, το Gazzetta ταξίδεψε στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για μια συνέντευξη με τον Κώστα Μανωλά. Τον είχαμε ρωτήσει για την πιθανότητα επιστροφής του σε ελληνικό μεγάλο σύλλογο και είχε απαντήσει: «Ελλάδα πού; Μόνο για τον Ολυμπιακό θα γύριζα πάντα, αλλά τώρα είναι πολύ δύσκολο. Έφυγα και να ξαναγυρίσω; Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ, αλλά είναι δύσκολο». Ήταν ειλικρινής.



Όσον αφορά τη Νάξο, είχε τονίσει: «Σκέφτομαι σοβαρά να πάω να μείνω στη Νάξο, όμως είναι κάποια προσωπικά θέματα που θέλω να δω πρώτα. Αλλά τους πέντε μήνες τους καλοκαιρινούς, σίγουρα θα είμαι Νάξο». Όταν του εκφράσαμε τη γνώμη μας για τους δύσκολες χειμώνες στα ελληνικά νησιά, ήταν και πάλι αφοπλιστικός: «Παράδεισος είναι! Μακάρι να μπορούσα να ζήσω αυτή την ποιότητα ζωής». Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που έχει κάνει, έκαναν ξεκάθαρο τότε στον συνομιλητή ότι είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και πάλι… Κυκλαδίτης.

Ήταν, βέβαια, κάθετος ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για ό,τι έχει να κάνει με παιδιά: «Σου λέω ποτέ μην λες ποτέ, αλλά δεν σκέφτομαι να ασχοληθώ. Αν δω κανέναν παιδί και δω ότι είναι καλό μπορεί να το βοηθήσω, αλλά μέχρι εκεί».

Για τα παιδιά στα τμήματα υποδομής του Πανναξιακού, όπως και για οποιοδήποτε παιδί που κάνει αθλητισμό στην επαρχία και έρχεται σε επαφή με έναν αθλητή αυτού του βεληνεκούς, η συναναστροφή με έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μανωλάς θα είναι φυσικά εμπειρία ζωής. Και το γεγονός ότι αποφάσισε να τιμήσει την ομάδα του Πανναξιακού, παρά τη σωματική και ψυχολογική φθορά από τα πολλά χρόνια στο top επίπεδο, είναι ενδεικτικό για τον ίδιο.

Πότε θα παίξει ο Μανωλάς με τον Πανναξιακό

Για όσους αναρωτιούνται, το πρώτο ματς της νέας εποχής του Πανναξιακού είναι την Κυριακή (20/10), στις 14.30 με αντίπαλο τον Μαρπησσαϊκό από την Πάρο. Όσοι γνωρίζουν τον Κώστα Μανωλά από την παρουσία του στη νησί, λένε πως θα κάνει τα πάντα για να παίξει. Άλλωστε, δεν υπάρχει καν κουβέντα για το αν είναι σε καλή κατάσταση.

Όπως είπε στο Gazzetta ο Μιχάλης Αγγελής, τεχνικός διευθυντής του σωματείου, «ο Κώστας παίζει με παιδιά 16-17 ετών κι όταν χάνει τη μπάλα σκυλιάζει. Αγωνίζεται λες και προετοιμάζεται για αγώνα του Champions League και μου κάνει εντύπωση το πάθος του. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν χάνει λεπτό από την προπόνηση. Από τον Αύγουστο έρχεται συνέχεια και παρά τον τουρισμό που είχαμε έκλεβε χρόνο από τις επιχειρήσεις του και ερχόταν με 40 βαθμούς ώστε να κάνει προπονήσεις με παιδάκια και είχε τη διάθεση να σταματήσει τη φάση προκειμένου να τους εξηγήσει το λάθος τους».

Ο Ηλίας Χουζούρης δήλωσε στο Gazzetta πως όπου παίζει ο Πανναξιακός στις Κυκλάδες, θα γήπεδα θα γεμίζουν για να δουν τον Μανωλά. Ήδη στο νησί επικρατεί αναβρασμός, καθώς υπάρχει κόσμος που πηγαίνει μέχρι και στις προπονήσεις για να τον δει. Η Κυριακή, λοιπόν, στο γήπεδο της Νάξου θα είναι διαφορετική από κάθε άλλη Κυριακή.

Κώστας Μανωλάς: Γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες ποδοσφαιριστές
Ο Κώστας Μανωλάς είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αμυντικούς και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στη Νάξο το 1991, ο Μανωλάς ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ, πριν εντυπωσιάσει στον Ολυμπιακό και ανοίξει φτερά για την Ευρώπη. Σήκωσε τρία πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, καθώς και ένα Κύπελλο, ενώ είχε προλάβει να στεφθεί Κυπελλούχος και με την Ένωση.

Η μετάβασή του στη Ρόμα το 2014 αποτέλεσε σημείο καμπής για την καριέρα του. Στη Serie A, ο Μανωλάς καθιερώθηκε ως ένας από τους top αμυντικούς. Έγινε γνωστός για την ταχύτητα, την ικανότητα στις τοποθετήσεις και τη δύναμή του. Ο πιο αξιομνημόνευτος σταθμός στην καριέρα του ήταν το γκολ που σημείωσε στον προημιτελικό του Champions League το 2018 εναντίον της Μπαρτσελόνα, το οποίο οδήγησε τη Ρόμα σε μία από τις πιο ιστορικές ανατροπές στη διοργάνωση. Αυτό το γκολ σφράγισε τη φήμη του ως «ήρωα» της Ρόμα και παραμένει εξαιρετικά σημαντικό και για τον ίδιο. Στη συνέντευξή που μας είχε δώσει, είχε αναφερθεί και στις προτάσεις που ακολούθησαν εκείνη την περίοδο, μιας και θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αμυντικών στην Ευρώπη. Η αξία του εκτοξεύτηκε.

Εκτός από την πορεία του με τη Ρόμα, ο Μανωλάς φόρεσε τη φανέλα της Νάπολι, όπου επίσης διακρίθηκε για τις αμυντικές του ικανότητες και τον ηγετικό του χαρακτήρα. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας για πολλά χρόνια και ήταν στην ομάδα που έφτασε ένα βήμα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Η συνεισφορά του Κώστα Μανωλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η επιτυχία του στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Η επιστροφή του στον Πανναξιακό δείχνει ότι δεν ξεχνά τις ρίζες του και μπορεί να λειτουργήσει θετικά με πολλούς τρόπους για την ομάδα. Μιλάμε για μια είδηση που έπαιξε μέχρι και στο αγγλικό Skysports! Αρκεί η ίδια να το καταλάβει και να το υποστηρίξει, ξεκινώντας με τη βελτίωση του γηπέδου της.


Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.