Ads Top

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί το κανάλι του AΝΤ1 μετά το νέο “όχι” του Γιώργου Λιάγκα - Τι συνέβη



"Φύγε εσύ, έλα εσύ!" Με ένα λιτό δελτίο τύπου το κανάλι "ακυρώνει" τον Λιάγκα και βάζει άλλη εκπομπή στην θέση του

Με ένα λιτό και απέριττο δελτίο τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης 23/10 ο ΑΝΤ1, ανακοίνωσε στους τηλεοπτικούς συντάκτες, την αλλαγή που αποφάσισε να κάνει την τελευταία στιγμή, για την Δευτέρα 28/10 στην πρωινή ζώνη του. 

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι μέρα αργίας κάθε χρόνο, για τις περισσότερες εκπομπές και όλα τα κανάλια παίζουν επαναλήψεις, το κανάλι του Αμαρουσίου έρχεται για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του να κάνει την μεγάλη έκπληξη και την αλλαγή στο πρόγραμμά του, γράφοντας στο δελτίο τύπου ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα βάλει στην θέση του Γιώργου Λιάγκα και του “Πρωινού“, ζωντανά τους “Weekenders” να κάνουν εκπομπή, εκτός των δυο εκπομπών του Σαββατοκύριακου που θα κάνει η συγκεκριμένη ομάδα κανονικά τις προηγούμενες μέρες.



“Τόσο απλά” αναρωτιόμαστε εμείς; Τόσο απλά, ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ, θα σας πούμε εμείς, έχοντας την ευθύνη των λεγομένων μας πλήρως, γιατί μέχρι να δοθεί στην δημοσιότητα το δελτίο τύπου, έπαιξε ένα έντονο παρασκήνιο, με πολλές συναντήσεις και συζητήσεις του σταθμού που έφεραν πολλές ανατροπές, με κεντρικούς παρουσιαστές, δημοσιογράφους και με πολλά μούτρα και γκρίνιες στο κανάλι.

Και πρώτα από όλα, το δικό μας ερώτημα είναι γιατί δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου, ότι το πρωινό της Δευτέρας 28/10 θα βγει κανονικά και η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, πριν από τους “Weekenders”; Να περιμένουμε ξεχωριστό δελτίο τύπου; Γιατί την ημέρα αυτή και ο Γιώργος Παπαδάκης με το “Καλημέρα Ελλάδα” θα προβληθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Όλα αυτά που δεν τολμάνε οι άλλοι να σας πουν, σας τα λέμε εμείς πρώτοι, εξιστορώντας καρέ – καρέ το χρονικό μιας απόφασης του ΑΝΤ1, που δεν έφερε τούμπα μόνο όλο το πρόγραμμα αλλά και τις σχέσεις των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας, όπως μου τα διηγήθηκαν οι δικές μου πηγές.

Πανικός στον ΑΝΤ1! Οι “Weekenders” στην θέση του “Πρωινού”, το “βέτο” Παπαδάκη και το “όχι” του Λιάγκα

Πως φτάσαμε όμως στο δελτίο τύπου του ΑΝΤ1, και στην ξαφνική απόφαση του καναλιού, να στήσει άλλο πρόγραμμα και να βάλει όχι μόνο μια, αλλά δυο live εκπομπές, ημέρα εθνικής γιορτής – και όχι μόνο! – να μετακινήσει την εκπομπή του Σαββατοκύριακου και μια επιπλέον καθημερινή μέρα αργίας στην θέση μιας άλλης εκπομπής; Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει… Τι επικράτησε στο κανάλι; ΠΑΝΙΚΟΣ!!!!!!!



Οι αποκλειστικές πληροφορίες μας λένε ότι εδώ και αρκετές μέρες γενικότερα ο σταθμός μοιάζει με ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Τα μονοψήφια νούμερα του Γιώργου Παπαδάκη στο “Καλημέρα Ελλάδα”, το χαμηλό lead in που παίρνει το “Πρωινό”, το βαρύ κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στις σχέσεις ΑΝΤ1 – Γιώργου Λιάγκα, λόγω της παρουσίασης real estate ρεπορτάζ για το σπίτι του αδικοχαμένου Τζόρτζ Μπάλντοκ στην Γλυφάδα, όπως και οι χαμηλές πτήσεις στα νούμερα των ‘Weekenders”, το καθένα από όλα αυτά τα προγράμματα ξεχωριστά και όλα αυτά μαζί, βάλτε τα σε ένα μπλέντερ και θα καταλάβετε πόση αναστάτωση έφεραν στα μεγάλα στελέχη προγράμματος που προσπαθούν δοκιμάζοντας πολλούς τρόπους να συμμαζέψουν την κατάσταση και ας είμαστε μόλις έναν μήνα από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν.

Με το σκεπτικό λοιπόν μιας επιχείρησης που δεν είναι ίδρυμα, και προκειμένου να τσιμπήσουν μεγαλύτερη τηλεθέαση ημέρα αργίας, την ώρα που οι αντίπαλοι θα… κοιμούνται και θα παίζουν επαναλήψεις, η διοίκηση του ΑΝΤ1 μετά από συνεχόμενες συζητήσεις, άρχισε να σκέφτεται την αναπροσαρμογή του προγράμματος και των εκπομπών του και άρχισε τις συζητήσεις.

Με τον πρώτο άνθρωπο που συζήτησε αρχικά ήταν με τον Γιώργο Παπαδάκη, που κατέχει την θέση Συμβούλου Ενημερωτικών εκπομπών, εκτός της παρουσίασης του “Καλημέρα Ελλάδα”. Εκεί να δείτε τι έγινε… Ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής ήταν απόλυτα σύμφωνος με την ξαφνική απόφαση του ΑΝΤ1 και με την σειρά του, όταν το ανακοίνωσε στους συνεργάτες του, ουσιαστικά άσκησε… “βέτο”, μου περιέγραφαν, ότι εκείνοι έτρεχαν πανικόβλητοι για να ακυρώσουν τα τριήμερα και τις εκδρομές που είχαν κλείσει να πάνε, το πήραν απόφαση όμως και έτσι η εκπομπή την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου θα βγει κανονικά στον “αέρα”.



Βέβαια σε αυτό το σημείο πρέπει να ανοίξουμε μια μεγάλη παρένθεση και να επαναλάβουμε ότι η εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη την φετινή χρονιά δεν πηγαίνει τόσο καλά, όπως άλλες χρονιές. Σας το λέγαμε, ότι τα μονοψήφια νούμερα και η έκτη θέση τις πιο πολλές μέρες της εβδομάδας στην τηλεθέαση, δεν αρέσουν στον δημοσιογράφο – παρουσιαστή, έχουν φέρει γκρίνιες, πολλές γκρίνιες. Η σκαλέτα γκρεμίζεται και ξαναστήνεται σε χρόνο dt καθημερινά, προκειμένου να κερδίσει πίσω τους χαμένους τηλεθεατές. Επαγγελματίας είναι ο άνθρωπος και μαθημένος στις πρωτιές… Τι είχαμε πει πριν από καιρό για το “Καλημέρα Ελλάδα;

Ειδικά ο Γιώργος Παπαδάκης που έχει μάθει στις πρωτιές όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι γνωστό ότι δεν το βάζει εύκολα κάτω και ούτε είναι αποφασισμένος να παραδώσει τόσο απλά τα όπλα. Μαθαίνω μάλιστα ότι μετά το τελευταίο μας δημοσίευμα (μπες και διάβασε εδώ).

Ο δημοσιογράφος ενεργοποιήθηκε ακόμα περισσότερο και κάνει πολλές διορθωτικές κινήσεις “φλερτάροντας” επίμονα να ξαναπάρει την πρώτη θέση. “Δεν είναι εύκολο, γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, δεν είναι όμως και απίθανο… από τον Παπαδάκη όλα να τα περιμένει” με ενημερώνει άνθρωπος του καναλιού και συμπληρώνει ότι: “καθημερινά όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν για να ενισχύσουν την εκπομπή και να πετύχουν το θεμιτό αποτέλεσμα”. Η ιδέα μάλιστα που είχε το κανάλι, όπως ανέφερα τις προάλλες (και κάποιοι συντάκτες την θεώρησαν απίθανη), να τελειώνει δηλαδή νωρίτερα ο Παπαδάκης και να ξεκινάει νωρίτερα ο Λιάγκας για να στοχεύει απέναντι στον ανταγωνισμό, να σας πω ότι έπεσε επανειλημμένα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ στο τραπέζι των συσκέψεων, αλλά ταυτόχρονα έπεσε και στο κενό, γιατί ήταν δεδομένο εξαρχής ότι δεν θα έβρισκε σύμφωνο τον παρουσιαστή του “Καλημέρα Ελλάδα” .

Η επόμενη κρούση του σταθμού για την ημέρα αργίας, έγινε στον Γιώργο Λιάγκα, προκειμένου να καλυφθούν οι 8ωρες βάρδιες των τεχνικών δουλεύοντας για δυο εκπομπές. Ο παρουσιαστής του “Πρωινού” όμως που στο συμβόλαιό του έχει ρητό όρο τις αργίες να μην εργάζεται, εξαιτίας και των τεταμένων σχέσεων που έχει με το κανάλι, είπε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” σαν του Μεταξά δείχνοντας εξαρχής αρνητικός για να κάνει εκπομπή.

“Φύγε εσύ, έλα εσύ”… Ο ΑΝΤ1 με την σειρά του δεν έμεινε άπραγος, χτύπησε την πόρτα του Θανάση Πάτρα – Δημήτρη Πανόπουλου, λύση “Weekenders” , που άδραξαν της ευκαιρίας, την δεδομένη στιγμή και λειτούργησαν σαν “μπαλαντέρ” του προγράμματος. Οι “Weekenders” μπορεί σε πρώτη φάση να είχαν κάποιες ενστάσεις, αλλά το σκέφτηκαν καλύτερα και ενώ στο μεταξύ και αυτοί βρίσκονται σε φάση αναπροσαρμογής και αλλαγών της εκπομπής τους, και κατέληξαν ότι θα τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να ανοίξουν την ψαλίδα του τηλεοπτικού κοινού τους, και να τους γνωρίσουν καλύτερα και εκείνοι που δεν τους έχουν δει το Σαββατοκύριακο. Γιατί άλλο το κοινό του Σαββατοκύριακου και άλλο το κοινό καθημερινά…


Επιπλέον μου μεταφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ότι ο Γιώργος Λιάγκας παρόλο που δεν του άρεσε καθόλου αυτή η αντικατάσταση – σφήνα την ώρα της εκπομπής του, δεν μπήκε καν στην διαδικασία να αντιδράσει ή και να διαμαρτυρηθεί, λόγω του ότι οι σχέσεις του με το κανάλι το τελευταίο διάστημα και για τους λόγους που προείπαμε είναι σε μια τεντωμένη κλωστή. Ανάδρομοι πλανήτες; Δεν είναι και η Λίτσα Πατέρα στο κανάλι για να πει τα μελλούμενα.

Αναμένονται σίγουρα μεγάλες εξελίξεις. Πάντως για το τέλος εμείς θα μείνουμε με την απορία: “Τυχαία γίνονται όλα αυτά; Ή μήπως ο ΑΝΤ1 ανακατεύει την τράπουλα και έρχονται αλλαγές που θα μας εκπλήξουν;” Για βάλτε το μυαλουδάκι σας να σκεφτεί λίγο και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.