Ads Top

Από το 25% στο 11% ένα μήνα μετά την πρεμιέρα: Η σειρά που σημείωσε νωρίς εκκωφαντική πτώση στους πίνακες τηλεθέασης



Εικοσιπεντάρια ήταν αυτά και πάνε. Άλλη μία σειρά της ελληνικής μυθοπλασίας βρίσκεται σε κάθετη πτώση στους πίνακες τηλεθέασης τις τελευταίες εβδομάδες, παρότι είχε κάνει μία από τις πιο εντυπωσιακές αρχές, από άποψη ποσοστών, τη φετινή χρονιά. 

Ο λόγος για την «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», την επιστροφή του διδύμου των επιτυχιών Ρέππα-Παπαναστασίου στο είδος της παρωδίας, μετά από 20+ χρόνια από το κινηματογραφικό αντίστοιχο του «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο».



Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 24/9 με εντυπωσιακές επιδόσεις φτάνοντας στο δυναμικό κοινό το 25,1%, εξωπραγματικό για τα δεδομένα της παρουσίας πολλών ανταγωνιστικών σειρών. Την ίδια ημέρα το επεισόδιο πέρασε το 20% και στο γενικό σύνολο. Μία ονειρεμένη αρχή σε μία πολυδιαφημισμένη σειρά ενός συγγραφικού διδύμου που είχε καιρό να κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία.

Όμως η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμεναν στον ALPHA. Η «Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» ξεκίνησε την πτώση και μόλις έναν μήνα μετά, το βράδυ της 27/10, η σειρά κατέγραψε μία εκκωφαντική πτώση χάνοντας παραπάνω από τους μισούς τηλεθεατές της, σε σχέση με την πρεμιέρα. Η κωμική παρωδία έφτασε στο 11,2% στο δυναμικό κοινό χάνοντας 13,9%.

Ακόμα πιο χαμηλά ήταν το ποσοστό της στο γενικό σύνολο στο οποίο έπεσε σε μονοψήφια, έστω και οριακά, με 9,9%. Αυτό δείχνει ότι όλα τα κοινά, και το νεανικό-δυναμικό και το γενικό δείχνουν ότι γυρίζουν την πλάτη στη σειρά μετά τα πρώτα επεισόδια. 



Φυσικά τα νούμερα δεν είναι ακόμα σε επίπεδα απογοήτευσης των ριάλιτι του ΣΚΑΪ ή άλλων ελληνικών σειρών όπως η Αρχελάου 5, η οποία δεν περνάει το 3% ακόμα και εκτός prime time. Όμως η κάθετη πτώση είναι ανησυχητική, ειδικά αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.