Ads Top

Έτσι προκρίνεται απευθείας στους "16" του Europa League ο Ολυμπιακός!



Ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός έδωσε... απαντήσεις στον Ολυμπιακό της Ελλάδας και όσους αμφισβήτησαν το ρόστερ του και τώρα καλείται να κάνει το απόλυτο για να πάρει μία ακόμα σημαντική πρόκριση.

Το πρόσφατο στραπάτσο με τον Λεβαδειακό έφερε παγωμάρα στον Ολυμπιακό, αλλά τα χαμόγελα επανήλθαν για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που επί σουηδικού εδάφους ήταν όπως έπρεπε κι έπαιξε όσο έπρεπε για να φτάσει σε ένα δεύτερο σερί τρίποντο στη League Phase του Εuropa League.



Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μάλλον απίθανο να είναι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον… κόσμο τους οι Πειραιώτες και όντως η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την αναμέτρηση με τη Μάλμε έφερε το δίκαιο τρίποντο, με μια εξαιρετική εμφάνιση στο α’ ημίχρονο και μια μέτρια εικόνα στην επανάληψη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Τζολάκης στο τέρμα δεν ανησύχησε ποτέ πραγματικά.

Οι κάτοχοι του Conference League, έχοντας τον αέρα της ομάδας που παίζει αλλιώς όταν έχει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο να τη συνοδεύει στην πολύ πρόσφατη ιστορία της, πήραν το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά, ζήτησαν το γκολ και το βρήκαν με -ποιον άλλον- τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ενώ ο Ζέλσον Μαρτίνς ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο 45λεπτο ταλαιπωρώντας τη σουηδική άμυνα.



Σωστές αλληλοκαλύψεις, πρώτοι στην μπάλα έβγαιναν οι «ερυθρόλευκοι», Έσε, Μουζακίτης (άλλη μία μεστή εμφάνιση από τον 17χρονο χαφ) και Τσικίνιο «δένουν» αρμονικά στη μεσαία γραμμή και οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» από νωρίς το τρίποντο, για να πέσει αρκετά η απόδοσή τους στην επανάληψη και κάπως η συνοχή χάθηκε μέχρι το 65’.

Οι Σκανδιναβοί, όμως, δεν έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό, που έγιναν ξανά συμπαγείς στο τελευταίο 25λεπτο, ενώ ο Ελ Κααμπί στο 83’ αστοχώντας σε πέναλτι έχασε την ευκαιρία να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα το παιχνίδι για την ομάδα του.

Εντέλει, το διπλό ήρθε έως και διεκπεραιωτικά για τους Πειραιώτες, που καλούνται πια να κάνουν το 4 στα 4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να εξασφαλίσουν ουσιαστικά μια θέση στην πρώτη οκτάδα, που οδηγεί απευθείας στους «16».



Ρέιντζερς, Τβέντε και Καραμπάγκ είναι ομάδες που οφείλει να τις κερδίσει το σύνολο του Μεντιλίμπαρ κι ενώ έχει προηγηθεί το 3-0 κόντρα στην Μπράγκα, καθώς σε αυτή την περίπτωση το… σακούλι θα έχει γεμίσει με 15 πόντους κι ενώ προφανώς και είναι εφικτή και η νίκη στο Βουκουρέστι ενάντια στη Στεάουα.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης για την ώρα δείχνει κανονικός Ολυμπιακός και δεν συγκρίνεται με τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος, που πέφτει στις… λακούβες σαν πρωτάρης, για να γίνει έτσι αντιληπτό ότι το ρόστερ δεν είναι για πέταμα, αλλά ο Βάσκος κόουτς πρέπει να επιμείνει στο θέμα της νοοτροπίας, στο οποίο άλλωστε και ο ίδιος αναφέρθηκε μετά την γκέλα με τους Βοιωτούς.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.