Ads Top

Ποιους ξένους "κόβει" ο Αταμάν για το Super Cup και Ολυμπιακό!


Τα δύο πρόσωπα του Παναθηναϊκού στην Κύπρο, ο MVP Γιούρτσεβεν, ο Τσεντί Οσμάν που ακόμα δεν είναι έτοιμος και ποιος δεν θα παίξει στον πρώτο τελικό της χρονιάς...

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από την Λευκωσία στην Αθήνα με μία νίκη, μία ήττα και πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για τον προπονητή του, Εργκίν Αταμάν. Θα έλεγε κανείς ότι οι «πράσινοι» έδειξαν δύο διαφορετικά πρόσωπα: με την Μπάγερν έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό και με την Μακάμπι σχεδόν το αντίθετο. Δεν ασχολείται, βέβαια, κανείς με τα αποτελέσματα, αφού είναι περίοδος προετοιμασίας και όλοι θέλουν τον χρόνο τους προκειμένου να αρχίσουν να παίρνουν μπροστά.



Εξαίρεση μάλλον αποτελεί ο Ομέρ Γιούρτσεβεν, ο οποίος παρουσιάστηκε σε αυτά τα δύο φιλικά σαν έτοιμος από παλιά. Ο 26χρονος σέντερ επέστρεψε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μετά από αρκετά χρόνια στην 

Αμερική και με το καλημέρα έδειξε να προσαρμόζεται πλήρως. Το ριμπάουντ είναι το σήμα κατατεθέν του όπως και η γενικότερή του ικανότητα στην επίθεση. Δεν χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να διαπιστώσει κανείς ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης βρήκαν το ιδανικό μπακ-απ του Ματίας Λεσόρ.

Ο Τσεντί Οσμάν από την άλλη θέλει κάποιον παραπάνω χρόνο για να προσαρμοστεί. Ηταν για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ και τώρα επιστρέφει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για να παίξει κάτι άλλο. Θέλει, λοιπόν, πίστωση χρόνου, όπως θέλει και βελτίωση στη φυσική του κατάσταση. Υπολογίζεται ότι σε περίπου 20 μέρες θα είναι ο σπουδαίος Οσμάν, που ξέρουμε από τις μέρες του στο ΝΒΑ.



Μέχρι να φτάσει, όμως, σε αυτό το σημείο ο πρώην παίκτης των Σπερς φαίνεται πως θα είναι αυτός, που θα μείνει εκτός επτάδας ξένων βασικά για το Σούπερ Καπ της Ρόδου, που πλησιάζει. Ο Γκριγκόνις είναι σταθερή δύναμη, οι Ναν, Γκραντ και Μπράουν δεν αλλάζουν, ο Χουάντσο παίζει «4» και εκεί υπάρχει ακόμη μόνο ο Μήτογλου, ενώ στους ψηλούς Λεσόρ και Γιουρτσεβέν δεν κουνιούνται. Ακόμη και από αυτούς, όμως, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να κοπεί ένας. Ποιος θα είναι αυτός, είναι νωρίς να το απαντήσει ακόμη και ο ίδιος ο Αταμάν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τούρκος προπονητής έχει όλα τα υλικά φέτος για να οδηγήσει την ομάδα του στην όγδοή της Ευρωλίγκα. Αν και τα υλικά από μόνα τους δεν παίρνουν τίτλους. Χρειάζεται πολλή δουλειά, που πέρυσι την έκανε σωστά ο Παναθηναϊκός, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα την κάνει σωστά και φέτος. Και αν την κάνει, πάλι μπορεί να βρεθεί μία ομάδα που θα την κάνει καλύτερα. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.