Ads Top

Μαρινέλλα: «Η βλάβη είναι δεξιά! Άρα αυτή τη στιγμή υπάρχει...» - Τι συμβαίνει με την ομιλία και την κινητικότητά της μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό


Όσο η Μαρινέλλα παραμένει στο νοσοκομείο, ο διευθυντής νευροχειρουργικής κλινικής ιατρικού κέντρου, Γιώργος Ορφανίδης, μίλησε στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, για την κατάστασή της και για το γεγονός πως δεν έχει επηρεαστεί η ομιλία της μετά το εγκεφαλικό.

Οι αποκαλύψεις για την κατάσταση της Μαρινέλλας



«Να κάνουμε μία διευκρίνιση. Δεν μιλάω με βάση το πώς είναι αυτή τη στιγμή η κυρία Μαρινέλλα. Βεβαίως, είναι σημαντικότατο το επίπεδο συνείδησης. Άλλο ένας άνθρωπος να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και άλλο να επικοινωνεί ή να εκτελεί εντολές. 

Δεύτερο σημαντικό! Έχουν περάσει πέντε μέρες και από τα ανακοινωθέντα που έχουμε μας λένε ότι είναι μία σταθερή κατάσταση και αυτή η σταθερή νευρολογική κατάσταση είναι υπέρ του αρρώστου. Η πρώτη φάση, όταν υπάρχει ένας άρρωστος με βαρύ αιμορραγικό επεισόδιο, είναι να του σώσουμε τη ζωή.

Η δεύτερη φάση είναι να του δώσουμε ποιότητα στη ζωή. Εδώ, από τα λεγόμενα και τα ιατρικά ανακοινωθέντα, η Μαρινέλλα απ' ότι λένε, έχει μία επικοινωνία, έχει ομιλία, γιατί απ' ότι φαντάζομαι η αιμορραγία της έχει γίνει στο δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο και τα κέντρα λόγου είναι αριστερά, οπότε δεν επηρεάζεται η ομιλία. Άρα αυτή τη στιγμή υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία για τα πάντα. 



Και η ομιλία της, επειδή τραγουδάει - το λέω σχηματικά - έχει διασωθεί. Η βλάβη είναι δεξιά. Τα κέντρα κίνησης διασταυρώνονται. Όταν η αιμορραγία υπάρχει δεξιά, αν η βλάβη είναι στην κινητική περιοχή, θα είναι στα αριστερά και ανάλογα που εντοπίζεται έχει σημασία αν θα υπάρχει αδυναμία στο αριστερό χέρι», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.