Ads Top

22 χρόνια μετά, η Ελλάδα τα αλλάζει όλα: To «μπαμ» της ΕΡΤ με την Ελένη Φουρέιρα στη Eurovision 2025


Πολλές εκπλήξεις «μαγειρεύει» τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΡΤ για τη Eurovision 2025 που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 13, 15 και 17 Μαϊου.

Μετά τα αρνητικά σχόλια που έχουν αποσπάσει από τους Έλληνες eurofans οι επιλογές της δημόσιας τηλεόρασης για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού τα τελευταία χρόνια, επίσημα πλέον η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως η διαδικασία της επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision 2025, επιστρέφει στο κοινό. Μία απόφαση διόλου τυχαία…



Όπως ανακοίνωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, στην επίσημη παρουσίαση του νέου προγράμματος 2024 – 2025, αυτή τη φορά η επιλογή του εκπροσώπου και του τραγουδιού της Ελλάδας θα γίνει μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας, κάτι που έχει να συμβεί 22 χρόνια.

«Φέτος, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, επιστρέφει ο εθνικός τελικός, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στη Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο θα ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από πολλούς καλλιτέχνες για να συμμετέχουν. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.



Όπως μαθαίνουμε, φέτος η ΕΡΤ ετοιμάζει τεράστιες εκπλήξεις, καθώς στόχος της είναι -μετά από πολλά χρόνια- να κάνει τη διαφορά και να διεκδικήσει πολύ επιθετικά μια θέση στην τριάδα της κορυφής και -γιατί όχι;- τη μεγάλη νίκη. Όπως το Dailymedia σας έχει ήδη μεταφέρει, στην ΕΡΤ ένα είναι το όνομα που «παίζει» ασταμάτητα μετά το τέλος του Κωνσταντίνου Ζούλα και την αντικατάστασή του από τον Γιάννη Παπαδόπουλο: αυτό της Ελένης Φουρέιρα!

Η ίδια, μετά την παραλίγο νίκη της στη Eurovision 2018 με το Fuego, είχε παραδεχτεί πως θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά να επιστρέψει στη Eurovision με την Ελλάδα αυτή τη φορά, αν της γινόταν πρόταση, δηλώνοντας παράλληλα πολύ πικραμένη από την ΕΡΤ καθώς την είχαν απορρίψει πολλές φορές πριν τελικά την εμπιστευτεί η Κύπρος.



Έτσι, υψηλόβαθμα στελέχη έχουν ρίξει το όνομά της στο τραπέζι για τη Eurovision 2025, γνωρίζοντας καλά πως στον εθνικό τελικό δεν θα έχει αντίπαλο από την άποψη πως όποιος κι αν βρεθεί απέναντί της είναι αδύνατο να κερδίσει τις ψήφους του κοινού, μιας και η Φουρέιρα θεωρείται η ιδανικότερη όλων για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Και όχι μόνο εντός Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη στην οποία η Ελένη έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Η συνταγή, άλλωστε, είναι δοκιμασμένη. Επίσημη πρόταση, πάντως, δεν της έχει γίνει ακόμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν τελικά η ΕΡΤ εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα είναι σα να στέλνει μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη πως φέτος η Ελλάδα πάει στη Eurovision για να κερδίσει. Τίποτα λιγότερο. Κυρίως από τη στιγμή που η νίκη της Netta το 2018 θεωρήθηκε από το μεγαλύτερο ποσοστό των eurofans ως «η μεγαλύτερη κλοπή πρωτιάς στην ιστορία της Eurovision». Σχόλιο που υπάρχει άπειρες φορές τόσο κάτω από το βίντεο της συμμετοχής της Φουρέιρα όσο και από αυτό της εκπροσώπου του Ισραήλ, Netta.

Το «φυτίλι» στους ιθύνοντες αξίζει να σημειωθεί πως μπήκε μετά την εμφάνιση της Ελένης στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2024 όπου η ίδια κατάφερε για ακόμα μία φορά να ξεσηκώσει ολόκληρη την Ευρώπη με το Fuego της το οποίο παρουσιάστηκε ως opening act σε μία ακόμα πιο χορευτική version, με την ίδια… να δίνει (ξανά) ρέστα επί σκηνής.

Η εικόνα, άλλωστε, μιλά από μόνη της…



ΠΗΓΗ Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.