Ads Top

Tο πλάνο Αλόνσο για Τετέ!


Αυτή είναι η θέση που τον υπολογίζει

Ο Τετέ είναι μια μεταγραφή που αλλάζει το παιχνίδι και τους όρους του για τον Παναθηναϊκό



Ανέκαθεν, ο Παναθηναϊκός είχε παράδοση με τους Αργεντινούς και όχι με τους Βραζιλιάνους. Εξαίρεση οι Αρακέμ Ντε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μπερνάρ. Θετικό πρόσημο οι Ροντρίγκο Μολέντο, Μαρσέλο Μάτος και Ζοζέ Μαουρίσιο. 

Ο Γουίλιαν Αράο θα κριθεί συνολικά, όταν αποχωρήσει από το κλαμπ. O Μάτεους Καρντόζο Λέμος Μαρτίνς, πιο απλά Τετέ, αποτελεί τον τελευταίο χρονικά εκπρόσωπο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής σχολής που λανσάρει τα πράσινα. 



Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2000 στην πόλη Αλβοράντα της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, η οποία βρίσκεται στον νότο. Η Γκρέμιο τον ανακάλυψε όταν ήταν 8 ετών και επί 11 χρόνια μάθαινε το άθλημα.

Το 2016, στα 16 του δηλαδή, ο Τετέ ήταν ένας από τους τρεις παίκτες που επιλέχθηκαν για να παίξουν σε video, το οποίο αφορούσε την προώθηση των ακαδημιών. Την ίδια χρονιά σημείωσε τον εκπληκτικό αριθμό των 33 γκολ, ενώ την επόμενη αρκέστηκε στα… 25, επειδή η Γκρέμιο αποφάσισε να μην λάβει μέρος στο πολιτειακό πρωτάθλημα U17.



Πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι οι άσοι από τη Βραζιλία είναι λίγο επιρρεπείς στην… εξωαγωνιστική ζωή, εκείνος όμως ήταν πάντα ένα προσγειωμένο παιδί που έπαιζε video games με τους φίλους του, χρησιμοποιώντας το αριστερό χέρι (και το αριστερό πόδι στο γήπεδο).

Είχε παρατήσει τις διακοπές του για να λάβει μέρος σε ένα Ερασιτεχνικό Κύπελλο, ενώ, σύμφωνα με τον ατζέντη του, δεν είχε πιει αναψυκτικό από τα 12 μέχρι τα 18 (σ.σ. η δήλωση του Πάμπλο Μπουένο είχε γίνει το 2018).

Την ίδια εποχή, όταν δηλαδή ενηλικιώθηκε, ο Τετέ αγόρασε ένα ακίνητο στο Πόρτο Αλέγκρε, απείρως πιο σύγχρονο και λειτουργικό από το προηγούμενο της οικογένειάς του. Το απέκρυψε από τους γονείς και τις δύο αδερφές του, ώσπου μια μέρα κανόνισε ένα δείπνο στο νέο σπίτι και τους έκανε τα αποκαλυπτήρια. Ο μπαμπάς Λουίς Εντουάρντο Λέμος και η μαμά Ροσάνζελα Καρντόζο σχεδόν έβαλαν τα κλάματα με την πράξη του γιου τους.

Ένα άλλο γεγονός που προξενεί εντύπωση είναι ότι δεν είχε για ίνδαλμα κάποιον σύγχρονο ποδοσφαιριστή, αλλά τον Πελέ! Σύμφωνοι, ο αείμνηστος αποτελεί μία «θεότητα» στη Βραζιλία, ωστόσο ο νέος άσος του Παναθηναϊκού δεν τον επέλεξε απλά ως έννοια. Τουναντίον, καθόταν συχνά στο YouTube και μελετούσε τις κινήσεις του, μαθαίνοντας παράλληλα περισσότερα εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για τον θρύλο των θρύλων. Αν μη τι άλλο είναι κι αυτό ένα πειστήριο ωριμότητας.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.