Ads Top

«Οι Ελβετοί δεν θέλουν τον διαγωνισμό»: Η απόλυτη ανατροπή με Eurovision 2025


Η Eurovision 2024 μάς επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη και μια ιστορική νίκη. Ο Nemo, ένας καλλιτέχνης που αυτοπροσδιορίζεται ως μη-δυαδικό άτομο, κατέκτησε την κορυφή του διαγωνισμού με το τραγούδι του που εντυπωσίασε κοινό και κριτές.


Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο μια καλλιτεχνική επιτυχία, αλλά και μια σημαντική στιγμή για την αναγνώριση της διαφορετικότητας και της ένταξης στον ευρωπαϊκό μουσικό θεσμό.

Η νίκη του Nemo προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη. Πολλοί χαιρέτησαν την εξέλιξη αυτή ως ένα μεγάλο βήμα προς την πρόοδο και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ωστόσο, υπήρξαν και φωνές που εξέφρασαν αντιρρήσεις, θεωρώντας ότι η Eurovision πρέπει να παραμείνει αποκλειστικά ένας μουσικός διαγωνισμός και όχι πλατφόρμα κοινωνικών μηνυμάτων.



Στην Ελβετία, η νίκη του Nemo πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με την καθιέρωση ενός τρίτου φύλου στις επίσημες ταυτότητες, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη.

Η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2025, με την πόλη που θα αναλάβει τη φιλοξενία να μην έχει ακόμα αποφασιστεί (δε θα είναι σίγουρα η πρωτεύουσα αλλά ούτε η Γενεύη), όμως μια έρευνα σε δείγμα 25,000 κατοίκων έδειξε ότι το 49% των Ελβετών είναι εντελώς ή σχεδόν αρνητικοί απέναντι στη φιλοξενία του Διαγωνισμού της Eurovision, ενώ το 46% είναι υπέρ της διοργάνωσης. Το υπόλοιπο 5% δεν έχει ακόμα διαμορφώσει άποψη.



Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η υποστήριξη για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού είναι υψηλότερη μεταξύ ανθρώπων με υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης και αριστερές πολιτικές απόψεις, συγκριτικά με άλλες ομάδες του πληθυσμού. Αντίθετα, το 74% των υποστηρικτών του δεξιού κόμματος SVP είναι κατά της διοργάνωσης.

Ο διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2025 στην Ελβετία με πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι οι 13 (Α΄Ημιτελικός), 15 (Β’ Ημιτελικός) και 17 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός).

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.