Ads Top

Φιλική ήττα από τη Χιμπέρνιαν για ΠΑΟΚ


Με πειραματικές ενδεκάδες, «ξεσκονίζοντας» όλο το ρόστερ, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στην σαφώς πιο έτοιμη Χιμπέρνιαν που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κοτάρσκι.

Δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μοιράζει ξανά το χρόνο, ρίχνοντας στο γήπεδο δύο διαφορετικές ενδεκάδες. 



Στο α΄ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες στην άμυνα, με δίδυμο στα χαφ τους Καμαρά - Σβαμπ. Στην επιθετική τριπλέτα βρέθηκαν οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, με τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή.

Σαν σε «κακή» επανάληψη του φιλικού με την ΑΕΚ Λάρνακας, ο ΠΑΟΚ «πληγώθηκε» ξανά από τα δικά του λάθη καθώς στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κοτάρσκι έκανε λάθος στην προσπάθεια του να δώσει την μπάλα στον Κουλιεράκη, ο Μπόιλ παρενέβη και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Ένα κακό σε γενικές γραμμές 15λεπτο για τους πρωταθλητές που παρουσιάστηκαν πολύ χαλαροί, δίνοντας αβίαστα λάθη στον αντίπαλο. Όπως λίγο αργότερα ο Σάστρε, με τους «Χιμπς» να κλέβουν ψηλά, να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση και τον Κουλιεράκη να αποσοβεί τον κίνδυνο. 



Μετά το 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ πατούσε σαφώς καλύτερα στο γήπεδο, έβγαζε την εικόνα της ομάδας που κινούνταν πιο ορθολογικά, ψάχνοντας το γκολ μέσα από συνεργασίες και αυτοματισμούς. Στο 4΄ ήταν η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους πρωταθλητές, όταν ο Μουργκ έβγαλε σε θέση βολής τον ιδιαίτερα κινητικό Ντεσπόντοφ αλλά ο Μπουρσίκ απέκρουσε. Από το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του α΄μέρους, το πρέσινγκ ψηλά έδωσε πράγματα στο σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά όχι αποτέλεσμα.

Στο 19΄ένα σκαστό σουτ του Τάισον, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουρσίκ, στο 27΄ ο Μπράντον έστρωσε ωραία, ο Καμαρά έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 33΄η ωραία συνεργασία των ασπρόμαυρων με εκφραστή της επίθεσης τον Μουργκ που βρήκε δίχτυα, ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Σε αντίθεση με το πρώτο φιλικό, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες τελικές αλλά δεν βρήκε ποτέ στόχο απέναντι σε μία ομάδα που φάνηκε ξεκάθαρα να είναι πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας, δεδομένου πως σε μία εβδομάδα ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Για την ιστορία, παρά το λάθος του, ο Κοτάρσκι φώναξε «παρών» όπου χρειάστηκε καθώς στο 28' σε μία κεφαλιά του Οχόρα, έδωσε... χαστούκι στην μπάλα, σε μία εντυπωσιακή απόκρουση του Κροάτη πορτιέρε. Με το 0-1 αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι δύο ομάδες.

Απόντος του Γιάννη Κωνσταντέλια, όπως ακριβώς αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε όλη την ενδεκάδα, κινούμενος με τον Ταλιχμανίδη κάτω από τα γκολποστ, τους Ότο, Θυμιάνη (στο ανεπίσημο ντεμπούτο του), Μιχαηλίδη, Μπάμπα στην άμυνα και τους Τσιγγάρα - Οζντόεφ στα χαφ. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Βιεϊρίνια - Κουαλιάτα με τον Γκούμπα στο «δέκα» και τον Σαμάτα στην κορυφή. 

Σε διαφορετικό τέμπο το β΄μέρος για τους πρωταθλητές, έχοντας την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μακριά από το επιθετικό τρίτο του γηπέδου, χάνοντας εύκολα τα μέτρα που κέρδιζαν. Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 65΄μετά από συνεργασία των Γκούμα - Σαμάτα αλλά ο Βιεϊρίνια δεν πρόλαβε το γύρισμα του Τανζανού, με τους «Χιμπς» να απομακρύνουν τον κίνδυνο. 

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.