Ads Top

Δεν σταματάει πουθενά ο Σαββίδης: Νέα μεγάλη επένδυση - Πάνω από 4 εκατομ. ευρώ


Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά συνεχίζει με το πόδι στο... γκάζι τις κινήσεις του και μάλιστα όπως έγινε γνωστό προχώρησε σε ακόμα μια στη Βόρεια Ελλάδα.

Επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ,  υλοποιείται στο Κτήμα Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής, ενώ από του χρόνου αρχίζει και ένα εκτεταμένο τριετές πρόγραμμα αναμπελώσεων, με στόχο το brand ‘Porto Carras’, συνώνυμο με το καλύτερο ελληνικό κρασί, να βρίσκεται παντού στη χώρα μας, στη Βόρεια, αλλά και στη Νότια Ελλάδα.



Τα ανωτέρω τόνισε, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Σεργκέι Σμιρνόφ, αναφερόμενος στις συνολικές προσπάθειες που γίνονται, ώστε τα κρασιά του Κτήματος να ξαναζήσουν τις χρυσές χρονιές 1991-1993 και 2001, μέσα από την στήριξη των δυνατών ετικετών του, όπως το διεθνούς αναγνώρισης Chateau (ΠΟΠ), αλλά και νέων κρασιών, που συμβαδίζουν με τις σύγχρονες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Στόχος είναι, στην επόμενη τριετία, το Κτήμα Porto Carras, να έχει μία ετήσια παραγωγή 1 εκατ. φιαλών και πλέον, με το brand ‘Porto Carras’, να έχει ενισχύσει τη θέση του στην οινική αγορά, σύμφωνα με τους στόχους του ιδιοκτήτη του, Ιβάν Σαββίδη.



«Το καλό κρασί έχει τις ρίζες του στο αμπέλι», τόνισε ο κ. Σμιρνόφ, σημειώνοντας ότι στο τέλος της φετινής χρονιάς ολοκληρώνεται ο έλεγχος στους βιολογικούς αμπελώνες του Κτήματος, που εκτείνονται συνολικά σε περίπου 4.500 στρέμματα.

Από τις εκτάσεις αυτές, αξιοποιούνται παραγωγικά ως και σήμερα, οι μισές , ενώ όπως επισημάνθηκε, τα κρασιά Porto Carras που βγαίνουν στην αγορά, είναι ΜΟΝΟ από την παραγωγή του Κτήματος.



Από το 2025, ξεκινούν σταδιακά οι νέες φυτεύσεις, που θα συνεχιστούν για τα επόμενα 2-3 χρόνια, ενώ το Κτήμα θα συνεχίσει να καλλιεργεί τις ποικιλίες, που δίνουν τις βασικές ετικέτες του brand, δηλαδή ποικιλίες όπως το Λημνιό, το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Ασσύρτικο και η Μαλαγουζιά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες αποκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος του οινοποιείου, το οποίο είχε σχεδιαστεί σοφά και κατασκευαστεί με εξαιρετικά υλικά, επί εποχής Γιάννη Καρρά.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.