Ads Top

Τι ισχύει με το νέο Europa League που θα παίξει ο Ολυμπιακός!


Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League και μαζί με αυτό εξασφάλισε και το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League της νέας σεζόν. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοί του, πότε ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό νίκησαν με 1-0 τη Φιορεντίνα και σήκωσαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους και παράλληλα έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσει ευρωπαϊκή κούπα.



Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έβαλε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό. Ο Μαροκινός μετά από μια σέντρα του Έσε, πήρε μια τρομερή κεφαλιά και έστειλε τους φίλους του Ολυμπιακού στα... ουράνια.

Με αυτή την ιστορική νίκη των «ερυθρόλευκων» η Ελλάδα εκτοξεύτηκε στην 15η θέση του UEFA Ranking και αυτό αλλάζει κατά πολύ και προς το καλύτερο τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Και αυτό γιατί η χώρα μας από την μεθεπόμενη σεζόν θα βγάζει ξανά πέντε ομάδες στην Ευρώπη.



Με αυτή την ασύλληπτη επιτυχία ο Ολυμπιακός δεν πήρε μόνο το τρόπαιο, αλλά και το εισιτήριο για τη League φάση του Europa League. Ετσι, αποφεύγει την καλοκαιρινή ταλαιπωρία των προκριματικών και θα παίξει στην Ευρώπη κατευθείαν τον Σεπτέμβριο.

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός θα τοποθετηθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση τον συντελεστή του στο τέλος της φετινής σεζόν. Ύστερα από τις αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του τουρνουά, η εξέλιξη αυτή δεν παίζει κάποιον μεγάλο ρόλο, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες και από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας.



Εκεί είναι ήδη οι εξής ομάδες: Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Τότεναμ, Λάτσιο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Άλκμααρ, Λυών, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Χόφενχαϊμ, Νις

Επιπλέον, οι Πειραιώτες εξασφάλισαν ευρωπαϊκή παρουσία μίνιμουμ μέχρι τον Ιανουάριο του 2025. Η αρχή γίνεται στις 25-26 Σεπτεμβρίου (κλήρωση στις 30 Αυγούστου) και η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι θα αποφύγει τα επικίνδυνα προκριματικά. Oι αγώνες του Champions League θα διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ οι αγώνες του Europa League και του Conference League θα διεξάγονται την Πέμπτη.

Πώς προκρίνεται στην επόμενη φάση του Europa League

Το νέο σύστημα του Europa League προβλέπει κάθε ομάδα να αντιμετωπίζει δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας, μία εντός έδρας και μία εκτός. Οι οκτώ μονοί αγώνες θα τοποθετήσουν την κάθε ομάδα σε κάποια θέση της συγκεντρωτικής βαθμολογίας των 36 ομάδων, με σκοπό να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια.

Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει στην πρώτη οκτάδα, θα προκριθεί στη φάση των 16. Αν βρεθεί στις θέσεις 9-24, θα προκριθεί στα playoffs για τη φάση των 16, ενώ αν τερματίσει από την 25η έως την 36η, τότε θα αποκλειστεί από την Ευρώπη και δεν θα συνεχίσει στο Conference League, όπως συνέβαινε μέχρι φέτος.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.