Ads Top

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Σενάριο απομάκρυνσης στεγάστρου Καλατράβα από το ΟΑΚΑ!


Μια απίστευτη ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι από τους υπευθύνους..

Το κόστος των εργασιών και ο χρόνος αποκατάστασης των ζημιών αναδεικνύουν την ανάγκη για απομάκρυνση του στεγάστρου Καλατράβα από το ΟΑΚΑ.




Λόγω προβλημάτων στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, έχει τεθεί λουκέτο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο. 

Η ανακοίνωση που έγινε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, με το πιο πρακτικό να είναι πόσο καιρό θα παραμείνουν κλειστές οι εγκαταστάσεις.



Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» φιλοξενεί δηλώσεις ενός ανθρώπου από τα ενδότερα του υπουργείου Αθλητισμού, που δεν αποκλείει ακόμα και το «ξήλωμα» του στεγάστρου! «Βλέπουμε και εξετάζουμε τα πάντα, όλα είναι ανοιχτά. Δόθηκαν περίπου 400 εκατ. ευρώ για τα στέγαστρα του Καλατράβα το 2004. Αλλά δεν μπορεί να μείνουν κλειστά τα γήπεδα, τα χρειάζεται ο αθλητισμός».

Αν δαπανήθηκαν τέτοια ποσά, πώς μπορεί να ακυρωθούν αυτά με μια απόφαση που σημαίνει «ξήλωμα της σκεπής»; Είναι ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι, φαντάζει ακραίο, αλλά το ζυγίζουν αυτοί που πρέπει ή όσοι κινούν τα νήματα. 



«Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για οικονομικά στοιχεία και μας ενδιαφέρουν πολύ και αυτά. Όλα μετρούν και μπαίνουν στην κουβέντα», είναι η άποψη τρίτου, που αφήνει να εννοηθεί πως από την κυβέρνηση, δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι παράλογο για την αποκατάσταση της ζημιάς. 

«Πρέπει το κόστος να μπορεί να το αντέξει κάποιος και βέβαια μιλάμε για το μικρότερο δυνατό ρίσκο στην όλη ιστορία».

Η μετακίνηση του στεγάστρου είναι ένα θέμα που απαιτεί προσοχή και στατική ανάλυση, λαμβάνοντας υπόψη τις βάσεις και τη γενική κατασκευή. 

Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αναγκαία η επίσκεψη μηχανικών από το εξωτερικό για να εξετάσουν προσεκτικά τις συγκολλήσεις, τις βάσεις, τα σίδερα, τυχόν φθορές και ακόμη και τη βαφή. Η διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι αβέβαιη, καθώς δεν έχει γίνει παρόμοια στο παρελθόν.
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.