«Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά» για τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό!»
Ποιοι είναι οι δύο άνθρωποι που μπορεί να αποδειχθούν κομβικοί για την παρουσία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό - Όλα όσα αλλάζουν
Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για δύο πρόσωπα που μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά για την τύχη του Μίτσελ στον Ολυμπιακό.
Αντί προλόγου: ο Μίτσελ έβλεπε την περασμένη Πέμπτη το Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ. Και κάποια στιγμή, όπως εκμυστηρεύθηκε, δεν άντεξε από αυτό που έβλεπε από τον Ολυμπιακό και έκλεισε την τηλεόραση…
Κάποιος μου είπε ότι ο Κορμπεράν θα μπορούσε να έχει διαφορετική τύχη στον Ολυμπιακό, αν διέθετε καλύτερο επιτελείο-και μου θύμισε ότι δύο από τους συνεργάτες του ήταν πέρυσι στην Ξάνθη, χωρίς να τους λες και…πετυχημένους εκεί.
Με αυτή την αφορμή γράφω σήμερα. Και θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθούν κομβικοί για την παρουσία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό δύο άνθρωποι. Ο βασικός του βοηθός και ο Ζοζέ Ανιγκό, που αναλαμβάνει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες που είχε ο Μοντέστο τόσα χρόνια-και ίσως στην πορεία και με αυξημένες αρμοδιότητες. Ο έμπειρος Γάλλος, που είναι και ηλικιακά (61) μαζί με τον Ισπανό (59) μπορεί να βοηθήσει και την ομάδα γενικότερα (με μεταγραφές, σκάουτινγκ κλπ) και τον προπονητή ειδικότερα (με το πώς θα μιλάει στους παίκτες, με τις γνώσεις του σε όλα τα θέματα κλπ, κλπ).
Μην υποτιμάμε το ποιος είναι ο Ανιγκό. Ήταν 14 ολόκληρα χρόνια στη Μαρσέιγ, το πιο δύσκολο κλαμπ της Γαλλίας, με τον πιο φανατικό κόσμο. Δούλεψε εκεί 10 χρόνια ως αθλητικός διευθυντής, αλλά και σαν προπονητής (76 παιχνίδια στον πάγκο της) και ως σκάουτερ (μία σεζόν, την τελευταία του, το 2015). Ως προπονητής έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2004 (Βαλένθια-Μαρσέιγ 2-0) και ως αθλητικός διευθυντής πήρε πρωτάθλημα με τη Μαρσέιγ το 2010.
Εγώ τον θυμάμαι τον Ανιγκό και πριν λίγα χρόνια στον πάγκο του Πανιώνιου και του Λεβαδειακού, πώς έβγαζε το λάδι κάθε φορά στον Ολυμπιακό: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 93’, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-1 με γκολ στο 84’. Παρεμπιπτόντως, δε τον Βαλμπουενά (τον είχε χρόνια στη Μαρσέιγ), τον Ελ Αραμπί και τον Εμβιλά, αυτός ουσιαστικά τους έφερε στον Ολυμπιακό (όπως και τον Μεριά, για να τα λέμε όλα).
Τέλος πάντων, η δομή στο Ρέντη θα είναι προπονητής Μίτσελ, αθλητικός διευθυντής Καρεμπέ, τεχνικός διευθυντής Ανιγκό, γενικός αρχηγός Αβραάμ. Αυτοί θα τρέχουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τον Ανιγκό, τον Καρεμπέ και τον Αβραάμ να στηρίζουν και να θωρακίζουν τον προπονητή και την ομάδα, μεταξύ άλλων με σκληρή πειθαρχία;, έτσι ώστε το τρένο να μπει πάλι στις ράγες του.
Από την άλλη, υπάρχει ο Χουάν Κάρλος Μεντιά, ο πρώτος βοηθός του Μίτσελ, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει στο τιμ του Μαδριλένου τεχνικού τη θέση που είχαν αρχικά ο Βίκτορ Σάντσεθ και μετά ο Ραφέλ Αλκόρτα. Ο 55χρονος παλιός αμυντικός, πριν μπει στο επιτελείο του Μίτσελ, ήταν για 12 χρόνια πρώτος προπονητής. Έφτασε να βρεθεί στον πάγκο ομάδας Α΄ Εθνικής, της Σανταντέρ, το 2009, όμως απολύθηκε από το κακό ξεκίνημα της.
Δούλεψε ως πρώτος προπονητής στη Λογκρονιές, την Τενερίφη, την Αλαβές, την Σαμπαντέλ (σχεδόν παντού στη Β’ Εθνική), αλλά και στη Ρεάλ Β (με Παρέχο, Καγεχόν, Χάβι Γκαρσία στη Γ΄ Εθνική). Το στίγμα του όμως το άφησε κυρίως στην Έρκουλες, στην οποία είχε δύο θητείες. Στην πρώτη, το 2009, έχασε την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ Εθνική για τρεις πόντους (78, ενώ ο πρώτος είχε 82, ο δεύτερος 81 κι ο τρίτος επίσης 81). Και στη δεύτερη, το 2012, έχασε πάλι την άνοδο από τη Β΄ στην Α΄ Εθνική στα πλέι οφς με την Αλκορκόν.
Ανεξάρτητα από τις όποιες επιτυχίες κι αποτυχίες του ο Μεντιά είναι προπονητής, δεν είναι απλά βοηθός. Ο Αλκόρτα (βοηθός του Μίτσελ τη σεζόν που έφυγε από τον Ολυμπιακό) όχι απλά δεν ήταν προπονητής, αλλά δούλευε τότε για πρώτη φορά ως βοηθός, συνέχισε στη Μαρσέιγ και μετά έγινε αθλητικός διευθυντής…O δε Βίκτορ Σάντσες (βοηθός του Μίτσελ στον πρώτο του ενάμιση χρόνος τον Ολυμπιακό) νωρίτερα είχε δουλέψει μόνο ως βοηθός του Μίτσελ.
Βεβαίως, αυτά είναι βιογραφικά. Το τι θα κάνουν στον Ολυμπιακό θα το δείξει μόνο ο χρόνος για τον Ανιγκό και τον Μεντιά. Αλλά και τα βιογραφικά έχουν τη σημασία τους, ε; Κι αν άκουσα καλά, μίλησε αρκετά κολακευτικά για τον Μεντιά κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο πάντοτε συζητάνε οι «ερυθρόλευκοι» για ό,τι αφορά την Ισπανία.
Βαλένθια-Χετάφε 1-0 με πέναλτι
Χετάφε-Σεβίλλη 0-1 από γκολ στο 93’
Μπαρτσελόνα-Χετάφε 2-1
Χετάφε-Έλτσε 0-1
Ράγιο-Χετάφε 3-0, το 1-0 με πέναλτι, τα άλλα δύο γκολ στο 78’ και στο 81’
Χετάφε-Ατλέτικο 1-2 από γκολ στο 91’
Μπέτις-Χετάφε 2-0
Χετάφε-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-1
Δεν τον λες και…τυχερό τον Μαδριλένο, έτσι όπως του ήρθαν τα αποτελέσματα! Μου έκανε εντύπωση ότι μέσα σε οκτώ παιχνίδια άλλαξε τόσο εύκολα το σύστημα: 5-3-2, 3-5-2, 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3.
Άσχετο: Επιτέλους, είδαμε δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μην πηγαίνουν σε αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος στις Εθνικές τους.
Ο Ρέαμπτσιουκ για να πάρει κάποιες ανάσες αφού έχει «σκάσει» κι ο Γκάρυ Ροντρίγκες για να κάτσει στο Ρέντη να προπονηθεί σωστά ώστε να βρει πάλι τα πατήματα του, αφού με θλάση και υποτροπή έχασε την προετοιμασία και ουσιαστικά δεν μπόρεσε ποτέ να προπονηθεί όπως θα έπρεπε από τις αρχές της σεζόν.
Από την άλλη, ο Μαρσέλο έχει ακόμη πολύ δουλειά για να είναι έτοιμος να παίξει. Η αποχή τεσσάρων μηνών (ως ελεύθερος παίκτης από τη Ρεάλ) έχει αφήσει αναπόφευκτα τα σημάδια της, οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο παραπάνω υπομονή.
Δεν υπάρχουν σχόλια: