Υπόθεση Πάτρας - Το θρίλερ φτάνει στο τέλος του: Συλλήψεις ακόμα και ως την Τετάρτη
Έτοιμη για συλλήψεις και ανακοινώσεις η ΕΛ.ΑΣ. Ξέρουν όλοι πώς πέθαναν τα τρία κοριτσάκια. Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, για την υπόθεση με τα τρία νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, καθώς δεν αποκλείεται έως και την Τετάρτη να έχουν γίνει συλλήψεις.
Οι Αρχές προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να συνθέσουν όλα τα κομμάτια της ιστορίας, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και να απαντήσουν στο γιατί τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια. H αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο όμως προς το παρόν είναι μη ανακοινώσιμο.
Οι δύο πρώτες περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας συνηγορούν στον ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και πλέον ερευνάται το ενδεχόμενο και ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας να οφείλεται σε αυτό.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση της Τζωρτζίνας, και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν βρεθεί ουσίες στον οργανισμό του παιδιού, ωστόσο διερευνάται εάν αυτές ταιριάζουν και ποσοτικά με τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η 9χρονη.
Πέραν από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστούν και οι καταθέσεις των μαρτύρων.
Λέων στο Newsbomb.gr - Γιατί «βλέπει» ασφυκτικό θάνατο για Μαλένα και Ίριδα
Ευρήματα που οδηγούν στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου εντοπίζονται στα πορίσματα των πραγματογνωμόνων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, δηλώνει στο Newsbomb.gr ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων.
Ο κ. Λέων σημειώνει ότι «στις δύο αυτές υποθέσεις υπάρχει μία σειρά ευρημάτων, δε μιλάμε για ένα εύρημα, που οδηγούν στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι έχουμε να κάνουμε με ασφυκτικό θάνατο. Από εκεί και πέρα επιστημονικά πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε υπόθεση, ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε ή δεν έχουμε ασφυκτικό θάνατο. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι τα ευρήματα ταιριάζουν με τον ασφυκτικό θάνατο. Σας μιλώ για τα δύο παιδιά που έφυγαν χρονικά πρώτα από τη ζωή. Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, γιατί περιμένουμε τα αποτελέσματα».
Ο ασφυκτικός θάνατος συνεπάγεται εγκληματική ενέργεια; Η απάντηση είναι «όχι απαραίτητα».
Ωστόσο, εάν αποκλειστούν όλα τα άλλα ενδεχόμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την έλλειψη οξυγόνου, τότε μόνο ο εξωγενής παράγοντας απομένει ως εκδοχή.
Παράλληλες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τους δύο πρώτους θανάτους, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν «αξιοποιήσιμα» αποτελέσματα.
Για την περίπτωση του θανάτου της Ίριδας η αρμόδια ιατροδικαστής που είχε διενεργήσει τη νεκροψία-νεκροτομή είχε εντοπίσει πνευμονικό οίδημα και μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου.
Στον αντίποδα πιο ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από την έρευνα που αφορά στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί –κατά την πιθανότερη εκδοχή- μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα καταλήξουν σε συμπέρασμα.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι «το συμπέρασμα θα είναι σαφές». Τα αποτελέσματα θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχει την κεντρική εικόνα για την υπόθεση.
Όσον αφορά στις κρίσιμες τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν: «Ο ιατρικός φάκελος του παιδιού ανέφερε όλα τα φάρμακα που είχε λάβει το κορίτσι. Τη φαρμακευτική αγωγή δηλαδή που έπαιρνε, η οποία χαρακτηρίζεται βαριά λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε η 9χρονη. Η εξέταση πήρε χρόνο γιατί έπρεπε να γίνει η επαλήθευση. Δηλαδή, να ελεγχθεί εάν τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του κοριτσιού συνάδουν με την αγωγή που λάμβανε το παιδί ή εάν υπήρχαν ουσίες στον οργανισμό που δεν συνάδουν με τη φαρμακευτική αγωγή και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ανιχνευτούν στον οργανισμό. Επίσης, έγινε και ποσοτική μέτρηση. Εάν δηλαδή τα φάρμακα που ανιχνεύτηκαν είχαν χορηγηθεί στο παιδί στις ποσότητες που έπρεπε ή εάν χορηγήθηκαν μεγαλύτερες ποσότητες που θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει το θάνατο».
Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αρμόδιων ιατροδικαστών και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μπαίνουν νέα δεδομένα που προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών που έφυγαν χρονικά πρώτα από τη ζωή.
Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν «ανεξήγητη έλλειψη οξυγόνου».
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Τι προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου; Κάποιος εξωγενής παράγοντας ή κάποια άλλη αιτία; Σε μία από τις δύο αυτές περιπτώσεις υπήρχαν εκδορές στη μύτη, οι οποίες επίσης πρέπει να εξηγηθούν. Επίσης, το πρώτο παιδί, η Μαλένα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν πέθανε. Οι γιατροί δεν θα είχαν διαπιστώσει ότι συντρέχουν αιτίες που προκαλούν ασφυξία; Επίσης, να πούμε ότι η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκαλέσει και μία σειρά από άλλες βλάβες που μπορεί να περιλαμβάνονται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις».
Για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας έχει συσταθεί μία άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμπεράσματα.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί έχουν μιλήσει κυρίως με γιατρούς και ιατροδικαστές, οι οποίοι χειρίστηκαν τις τρεις υποθέσεις. Η μητέρα και ο πατέρας των παιδιών δεν έχουν κληθεί για κατάθεση. Το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί για κατάθεση, τόσο καιρό μετά την έναρξη της έρευνας, η μητέρα των τριών παιδιών, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς αποτελεί το μοναδικό άνθρωπο που ήταν παρών την ώρα των θανάτων. Αποτελεί δηλαδή το βασικό μάρτυρα της υπόθεσης.
Παρά ταύτα μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί για κατάθεση από την Αστυνομία.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια: