Μαρίνα Σάττι: Βιογραφικό, Καταγωγή, Ηλικία και ο Πατέρας της
Μαρίνα Σάττι: Βιογραφικό, Καταγωγή, Ηλικία και ο Πατέρας της
Μαρινα Σαττι Βιογραφικο Καταγωγη Ηλικια Πατερας: Ποια είναι η Μαρίνα Σάττι που συγκλόνισε με την συνέντευξη της και έχει γίνει trend στο Google; Ποια είναι η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι που αναζητά ο κόσμος για την καταγωγή της; Ποια είναι η ιστορία της Μαρίνας Σάττι με τον πατέρα της; Η συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε η Μαρίνα Σάττι, το κόμπλεξ που είχε με την καταγωγή του πατέρα της.
Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Δεκεμβρίου 1986 και έγινε γνωστή και ως ΣΑΤΤΙ ή SATTI. Η Μαρίνα Σάττι είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσική παραγωγός και ηθοποιός με καταγωγή από την Κρήτη και το Σουδάν. Η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με urban στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.
Το 2007 κέρδισε υποτροφία για το Berklee College of Music, ως εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, από όπου και αποφοίτησε το 2011 σπουδάζοντας ενορχήστρωση και παραγωγή. Το 2017, το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, "Μάντισσα", εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, έγινε viral ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τις 48 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.
Μαρινα Σαττι Πατερας Καταγωγη Ηλικια Βιογραφικο |
Μαρινα Σαττι Βιογραφικο
Όνομα: Μαρίνα Σάττι
Ηλικία: 35
Ημερομηνία Γέννησης: 26 Δεκεμβρίου 1986
Καταγωγή: Σουδάν, Κρήτη
Η Μαρίνα Σάττι γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα. Τα παιδικά της χρόνια ήταν πλούσια σε ετερόκλητα ηθολογικά και πολιτιστικά ερεθίσματα που επηρέασαν βαθιά την μετέπειτα μουσική της εξέλιξη και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της καλλιτεχνικής της πορείας.
Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στην μουσική και στο σχέδιο, ξεκινώντας τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο στο Ωδείο Απόλλων Ηρακλείου σε ηλικία 7 ετών, ενώ η μεγάλη της αγάπη ήταν οι χορωδίες. Αργότερα στην εφηβεία της, ξεκίνησε σπουδές στο κλασικό τραγούδι.
Ολοκληρώνοντας το σχολείο μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στο θέατρο στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Βεάκη" και στην "Κεντρική Σκηνή" αλλά και σπουδές jazz μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
Το 2009 έλαβε πτυχίο κλασικού πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στη μουσική καθώς και δίπλωμα στο κλασικό τραγούδι με καθηγητή τον Πάνο Δήμα, στο οποίο αρίστευσε και τιμήθηκε με το 1ο βραβείο. Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU), ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη με έργα του Peter Herbolzheimer.
Το 2010 τραγούδησε στο John F. Kennedy Center στην Ουάσινγκτον Π.Κ. με το World Jazz Nonet ενώ συμμετείχε στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe που συνεργάστηκε με τον Bobby McFerrin.
Το 2011 αποφοίτησε από το διεθνούς φήμης Berklee College of Music, όπου σπούδασε με υποτροφία Ενορχήστρωση και Παραγωγή (Contemporary Writing & Production) έχοντας φοιτήσει πλάι στους Danilo Perez, Jamie Haddad, Simon Shaheen, John Patittuchi, Christiane Karam ανάμεσα σε άλλους. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Αμερική ανέπτυξε τον προσωπικό της ήχο, συνδυάζοντας τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε όπως την ελληνική, την αραβική αλλά και την βαλκανική.
Μαρινα Σαττι Πατερας Καταγωγη Ηλικια Βιογραφικο |
Καριέρα
Το 2016 η Σάττι κυκλοφόρησε τo single "Κούπες", μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού "Θα Σπάσω Κούπες". Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 24 εκατομμύρια προβολές στο YouTube ενώ έχει συμπεριληφθεί στη συλλογή Buddha Bar compilation albums: 20 Years Anniversary των Ravin & Bob Sinclar.
Τον Δεκέμβριο του 2016 συμμετείχε στη μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Walt Disney Pictures Βαϊάνα (Moana), δανείζοντας τη φωνή της στην κεντρική ηρωίδα του έργου.
Το τραγούδι της "Μάντισσα", που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017 σε δική της μουσική και ενορχήστρωση και σε στίχους Μιχάλη Κουϊνέλη, έφτασε στην κορυφή των charts σε Ελλάδα και Βουλγαρία μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Το τραγούδι εξασφάλισε στη Σάττι διεθνή συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία Universal Music Berlin ενώ πλέον έχει ξεπεράσει τις 50 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Η "Μάντισσα" τράβηξε την προσοχή και του διεθνούς τύπου με την Global Citizen να το περιγράφει ως "το τραγούδι του καλοκαιριού" και το Αμερικάνικο National Public Radio ως "το καλοκαιρινό χιτ που γεμίζει τους νέους με ελπίδα".
Τον Νοέμβριο του 2017 εμφανίστηκε στο Europe On Stage της Google που έλαβε χώρα στο Bozar Center of the Fine Arts των Βρυξελλών, συμμετέχοντας στα "10 πιο ενδιαφέροντα YouTube acts του 2017" ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 τραγούδησε μαζί με τις fonés στο Champions of the Earth Awards του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Nέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως "Γυναίκα μουσικός της χρονιάς" από τους αναγνώστες του περιοδικού Votre Beaute.
Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του πολυφωνικού σχήματος fonés και της γυναικείας χορωδίας chóres.
Η Σάττι έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε πάνω από 15 χώρες του εξωτερικού ενώ έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως τους Φοίβο Δεληβοριά, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Παύλο Παυλίδη, Διονύση Σαββόπουλο, Paco de Lucia, Patrice Rushen, Simon Shaheen, Maria Mulata και Mavis Staples.
Τα χρόνια 2019 - 2020 η Μαρίνα Σάττι ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αυστραλία, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και international shows όπως το Womex, Womad, Trans Musicales και αποτέλεσε το 1ο ελληνόφωνο σχήμα που φιλοξενήθηκε στο θρυλικό KEXP show της Αμερικής.
Μαρινα Σαττι Πατερας Καταγωγη Ηλικια Βιογραφικο |
Μαρίνα Σάττι fonés
Το 2016 η Μαρίνα Σάττι δημιούργησε τις fonέs, ένα γυναικείο a cappella σύνολο που ερμηνεύει πολυφωνικά παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο.
Η Μαρίνα Σάττι και οι fonέs έχουν εμφανιστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενώ έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τους Φοίβο Δεληβοριά, Δημήτρη Καλαντζή, Νίκο Κυπουργό, Γιώργο Νταλάρα, Παύλο Παυλίδη, Διονύση Σαββόπουλο. Το καλοκαίρι του 2018 ερμήνευσαν τον ρόλο του χορού των Ωκεανίδων στην παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου. Τον Σεπτέμβριο του 2018 τραγούδησαν στην τελετή των Ηνωμένων Εθνών Champions of the Earth Awards στη Νέα Υόρκη ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς τραγούδησαν στην τελετή αφής της φλόγας του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας.
Οι fonés αποτελούνται από τις τραγουδίστριες Ερασμία Μακρίδη, Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Βιργινία Φραγκούλατζη.
Μαρίνα Σάττι chóres
Τo 2017, η Μαρίνα Σάττι, διοργάνωσε μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου. Η πρωτοβουλία αυτή προσείλκυσε το ενδιαφέρον πολλών νέων γυναικών οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να μάθουν περισσότερα για το πολυφωνικό τραγούδι, σχηματίζοντας έτσι τη χορωδία chóres.
Το σύνολο chórεs πρόκειται για ένα φυτώριο καλλιτεχνών αποτελούμενο από περισσότερες από 150 γυναίκες 13-55 χρονών με σκοπό την εκπαίδευση στη μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική καθώς και την ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη. Με κεντρικό άξονα την μουσική, οι chórεs αξιοποιούν όλα τα εκφραστικά μέσα για να πειραματιστούν πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών.
Μετά την πρόσφατη περιοδεία τους το 2020, σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, σε συνεργασία με την εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι Chóres, μεταδίδουν το έργο τους, μέσα από το επίσημο κανάλι τους στο Youtube και οι πρώτες κριτικές από κοινό και ΜΜΕ, είναι διθυραμβικές.
Μαρίνα Σάττι YALLA!
Με στόχο την αρμονική συνύπαρξη όλων των διαφορετικών ερεθισμάτων που την καθόρισαν ως καλλιτέχνη, η Σάττι εμπνεύστηκε την δημιουργία μιας μουσικής παράστασης αποτελούμενη από όλα τα ετερόκλητα πολιτιστικά στοιχεία με τα οποία μεγάλωσε. Τον Ιούνιο του 2018 η Μαρίνα Σάττι και οι fonés εγκαινίασαν το YALLA!, μια πληθωρική παράσταση παραδοσιακής world μουσικής και ποπ συνθέσεων της Σάττι. Συγκεντρώνοντας μουσικές παραδόσεις αλλά και σύγχρονους ήχους από περισσότερες από δέκα χώρες του κόσμου, το YALLA! παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ανοιχτό Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η παράσταση ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, περνώντας από την Γαλλία, την Αγγλία, την Ελβετία καθώς και από το WOMEX World Music Expo 2019 που έλαβε χώρα στο Τάμπερε της Φινλανδίας.[5] Σήμερα, το YALLA! συνεχίζει το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο καταργώντας γεωγραφικά και πολιτισμικά σύνορα.
Το καλοκαίρι του 2019, η εξελιγμένη μορφή της παράστασης YALLA 2.0 παρουσιάστηκε στο Summer Nostos Festival του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Τεχνόπολις. Με την παρουσία 70 ανθρώπων επί σκηνής και συνδυάζοντας μουσική, χορογραφία και εντυπωσιακά visuals, το YALLA 2.0 κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις για το μέγεθος και την αρτιότητα της παραγωγής.
Μαρίνα Σάττι Θέατρο
Η Σάττι έχει ασχοληθεί ενεργά με το θέατρο για πάνω από από μια δεκαετία, έχοντας συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό παραστάσεων ως ηθοποιός και μουσικοσυνθέτης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και με σκηνοθέτες όπως τους Ακύλλα Καραζήση, Λυδία Κονιόρδου, Νίκο Μαστοράκη, Θωμά Μοσχόπουλο, Κωνσταντίνο Ρήγο ανάμεσα σε άλλους.
Μαρίνα Σάττι Ο Σουδανέζος πατέρας και το κόμπλεξ
Σε συνέντευξη της η Μαρίνα Σάττι είχε μιλήσει για την οικογένειά της και για το κόμπλεξ που της έχει δημιουργήσει κατά καιρούς η καταγωγή της.
"Ο μπαμπάς μου ήρθε από το Σουδάν για να σπουδάσει ιατρική στην Αθήνα και η μαμά μου από την Κρήτη για να σπουδάσει χημικός μηχανικός, έτσι γνωρίστηκαν. Με συγκινεί η ιστορία των γονιών μου γιατί ήταν πολύ διαφορετική εποχή. Ο μπαμπάς μου δέχτηκε bullying όταν ήρθε στην Ελλάδα. Στο μπαλέτο τα κορίτσια με αποκαλούσαν σοκολάτα και εγώ πήγαινα και το έλεγα στη διευθύντρια. Είχα μια ενοχή εγώ από μόνη μου, ένα κόμπλεξ, χωρίς να μου έχει πει κανείς κάτι, ότι ο μπαμπάς μου ήταν μαύρος, δεν τρελαινόμουν να εμφανίζεται στο σχολείο", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια: