Survivor Εξελίξεις: Η πρόταση εισαγγελέα για Γιώργο Κατσαούνη!
Ραγδαίες εξελίξεις - Η απόφαση του εισαγγελέα για την καταγγελία παρενόχλησης της 16χρονης μαθήτριας
O αγρότης του Survivor 5, Γιώργος Κατσαούνης, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό κατηγορείται για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και για παράνομη άσκηση βίας στο 16χρονο κορίτσι που τον είχε μηνύσει τον περασμένο Δεκέμβρη.
Ο Γιώργος Κατσαούνης κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαναγκάσει την 16χρονη να προβεί σε ερωτικές πράξεις μαζί του, θωπεύοντας την αρχικά στους μηρούς και κοντά στα γεννητικά της όργανα χωρίς την θέληση της. Ο αγρότης του Survivor φέρεται να επέμεινε, ασκώντας βία πάνω της, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ωστόσο το ανήλικο κορίτσι κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στο σπίτι της όπου και διηγήθηκε στους γονείς της τι είχε συμβεί.
Την επόμενη μέρα η 16χρονη μαζί με τους γονείς της κατέφυγαν στις αστυνομικές Αρχές και υπέβαλαν μήνυση κατά του Γιώργου Κατσαούνη.
H κυρία Μαρία Γαλλιού, δικηγόρος της 16χρονης, σε δήλωση της στο protothema.gr ανέφερε: «Η ανήλικη παθούσα αμέσως μετά το περιστατικό, όχι μόνο το διηγήθηκε στους γονείς της αλλά προσέφυγε στις αστυνομικές αρχές, καταγγέλλοντάς το πάραυτα, δηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. H ανάγκη αφύπνισης σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι επιτακτική. Ας μεγαλώνουμε τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας διαφορετικά, ακόμη κι αν εμάς δεν μας μεγάλωσαν τόσο διαφορετικά καθότι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι πρωταρχικό, ανεξαρτήτως φύλου».
Νέα εξέλιξη με την υπόθεση του Γιώργου Κατσαούνη
Το βράδυ της Πέμπτης 20/1 σύμφωνα με πληροφορίες του πρώτου θέματος ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη στον παίκτη του ριάλιτι.
Ο όρος ποινική δίωξη ή ποινική αγωγή χαρακτηρίζει τη δίωξη που ασκείται αποκλειστικά κατά προσώπων που έχουν διαπράξει αξιόποινη πράξη. Τη διαδικασία, καθώς και τα θεσμοθετημένα όργανα που έχουν το δικαίωμα της άσκησης ποινικής δίωξης προβλέπει το σύστημα Ποινικής Δικονομίας που ακολουθεί η κάθε χώρα.
Σύμφωνα με το σύστημα Ποινικής Δικονομίας που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα, η ποινική δίωξη ασκείται εν ονόματι της Πολιτείας, από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στα πταισματοδικεία από τον εκάστοτε τεταγμένο δημόσιο κατήγορο. Επίσης, δικαίωμα άσκησης ποινικής δίωξης έχουν η ολομέλεια του δικαστηρίου των Εφετών, καθώς και ο εκάστοτε υπουργός Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, ο τελευταίος και μόνο κατόπιν προηγούμενης απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, έχει το δικαίωμα να διατάξει την αναβολή έναρξης ή την αναστολή μιας ήδη διενεργούμενης ποινικής δίωξης στην περίπτωση που πρόκειται για πολιτικό έγκλημα και μόνο ή ακόμη για έγκλημα/εγκλήματα που η δίωξή τους είναι δυνατόν να "διαταράξουν τις διεθνείς σχέσεις του κράτους". Το δικαίωμα όμως αυτό πρέπει να ασκηθεί πριν την έναρξη της "επ' ακροατηρίω συζήτησης".
Στη περίπτωση αξιόποινης πράξης, που η δίωξή της δεν απαιτεί έγκληση ή αίτηση, τότε η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπάγγελτα αμέσως μόλις περιέλθει στον Εισαγγελέα πληροφορία διάπραξης είτε από αναφορά, είτε από μήνυση είτε από οποιοδήποτε μέσον σχετική πληροφορία. Ειδικότερες διατάξεις ρυθμίζουν θέματα που αφορούν περιπτώσεις αναβολής ή αναστολής της ποινικής δίωξης, καθώς ακόμη και της αποχής απ' αυτήν.
Δεν υπάρχουν σχόλια: