Ads Top

«Το «σχέδιο» είναι να πάει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς πολλούς βαθμούς πίσω…»


Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός «οδηγείται» στα πλέϊ οφς για τη μάχη του τίτλου.
Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, αν και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο: το «σχέδιο» της εξυγίανσης είναι ένα. Να πάει ο Ολυμπιακός στα πλέϊ οφς με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διαφορά πίσω από την πρώτη θέση…Αν μάλιστα καταλαβαίνω καλά, το επιθυμητό είναι η διαφορά να περάσει τους πέντε βαθμούς και να φτάσει τους εφτά!

Ο στόχος, βέβαια, σαφής: στα πλέϊ οφς να μην ανατρέπεται ουσιαστικά μία τέτοια διαφορά. Κατά την γνώμη μου δε, πράγματι δεν ανατρέπεται μία τέτοια διαφορά, ακόμη και πέντε βαθμών. Ούτε καν μικρότερη διαφορά, για εμένα, δεν ανατρέπεται, για να είμαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό μου. Διότι εγώ αυτό πιστεύω-για να έχει τύχη ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα, που έτσι όπως παίζεται το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει τύχη αλλά τέλος πάντων, πρέπει να πάει στα πλέϊ οφς πρώτος η, έστω σε απόσταση ανάσας από τον πρώτο.

Ήδη, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι στο -2 από την κορυφή. Με το ακυρωθέν κανονικότατο γκολ και το πεντακάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του στο Βόλο. Μείον δύο βαθμοί και πάει η κορυφή.

Άλλοι δύο βαθμοί είχαν κλαπεί από τον Ολυμπιακό στην Ξάνθη (0-0), με το πέναλτι που δεν πήρε όταν ο γκολκίπερ της Ξάνθης γκρέμισε τον Ελ Αραμπί. Δύο από εδώ, δύο από εκεί, να πώς ο Ολυμπιακός από εκεί που έπρεπε να βρίσκεται στο +2, είναι στο -2…Δύο διαιτητικές αποφάσεις ήταν αρκετές. Τι VAR και…ξεVAR! Ούτε καν μίλησε στον διαιτητή (Διαμαντόπουλο) ο Ζαχαριάδης που ήταν VAR στην Ξάνθη. Και με VAR στο Βόλο δεν μέτρησε το γκολ του Σουντανί. Όταν δε ο VAR (Ευαγγέλου) είπε στον διαιτητή (Φωτιά) ότι έγινε πέναλτι υπέρ του Ελ Αραμπί, ο διαιτητής τον έγραψε κανονικά.

Σκεφθείτε δε πώς ισοφαρίστηκε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Έπρεπε να δοθούν δύο πέναλτι, εκ των οποίων το δεύτερο στο 90’. Πότε άλλοτε σε ντέρμπι έχουν δοθεί δύο πέναλτι υπέρ μίας ομάδας; Ποτέ! Τουλάχιστον εδώ και χρόνια.

Βλέπετε λοιπόν πώς «όμορφα κι ωραία» χάνονται δύο δύο οι βαθμοί για τον Ολυμπιακό. Βεβαίως κάνει κι ο ίδιος λάθη. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να μην κάνει λάθη μία ομάδα που έχει ξεκινήσει να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ από τις 23 Ιουλίου, συνεχίζει και παίζει Τσάμπιονς Λιγκ έως τις 11 Δεκεμβρίου κι έχει και την ατυχία να χάνει τόσα βασικά στελέχη της;

Μην διαγράφουμε την πραγματικότητα ότι όλα τα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα μέχρι και την 14η αγωνιστική ο Ολυμπιακός τα έδωσε αμέσως πριν η, αμέσως μετά από αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ…Κι όλοι ξέρουμε πόσο πολύ επηρεάζεται μία ομάδα όταν παίζει σε τέτοιες συνθήκες.

Μόνο το παιχνίδι στο Βόλο ο Ολυμπιακός το έδωσε χωρίς να έχει πριν η, μετά ευρωπαϊκό αγώνα-κι εκεί έπεσαν τα…βαρέα όπλα και τον σταμάτησαν: με ακύρωση κανονικού γκολ και μη καταλογισμό πέναλτι…

Κάπως έτσι, το σχέδιο της περιβόητης εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου πάει μια χαρά: ο Ολυμπιακός έχει ήδη χάσει δέκα βαθμούς, εκ των οποίων οι έξι σε αγώνες εκτός ντέρμπι, κι έτσι είναι πίσω στη βαθμολογία. Έχοντας μάλιστα στο β΄ γύρο να πάει στην Τούμπα, στην ΑΕΚ, στην Κρήτη, στο Περιστέρι και στην (αήττητη στο σπίτι της) Λαμία. Και, βέβαια, να αντιμετωπίσει χωρίς τον κόσμο του τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Με τέτοιο πρόγραμμα και…λίγη ακόμη διαιτησία όπως μέχρι σήμερα, όλα θα πάνε καλά. Όχι για τον Ολυμπιακό, βεβαίως.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.