Ads Top

Τη μη δημοσιοποίηση της ιατρικής του κατάστασης ζήτησε ο Μπέιλ από τη Ρεάλ!



Στο ιατρικό απόρρητο πατάει ο Ουαλός επιθετικός για να εμποδίσει την ομάδα του να δημοσιοποιεί στοιχεία του τραυματισμού του, ένα θέμα που έχει σηκώσει ιδιαίτερη συζήτηση στην Ισπανία και όχι μόνο.
Την απόλυτη γνώση των εργασιακών του δικαιωμάτων φαίνεται πως έχει ο Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην δημοσιοποιεί πληροφορίες σχετικά με τον πρόσφατο μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισε με την εθνική Ουαλίας.

Από χθες που ήρθε στη… φόρα το εν λόγω ζήτημα από τη «Marca» έχουν ξεκινήσει συζητήσεις επί συζητήσεων στην Ισπανία, σχετικά με τη σπανιότητα της εν λόγω κίνησης του Μπέιλ. Όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση, όπως σημειώνει το ισπανικό Μέσο.

Στη χώρα της Ιβηρικής, είναι σύνηθες οι ομάδες να ενημερώνουν λεπτομερώς για την κατάσταση της υγείας των ποδοσφαιριστών τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το άρθρο 22, παρ. 4 του νόμου 31/1995, η πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες ενός εργαζομένου πρέπει να περιορίζεται στον προσωπικό ιατρό και στις αρχές υγειονομικής περίθαλψης που ελέγχουν την υγεία του και δεν μπορούν να παρασχεθούν στον εργοδότη ή σε άλλα άτομα χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου. Στη δεδομένη περίπτωση, λοιπόν, ο εργαζόμενος είναι ο Μπέιλ και έχει το απόλυτο δικαίωμα άσκησης του εν λόγω αιτήματος προς το κλαμπ του.

Πλέον, όλο και περισσότεροι παίκτες ζητούν να μην βγαίνουν προς τα έξω τέτοιου είδους πληροφορίες. Αρκετοί εξ αυτών θεωρούν ότι ίσως επηρεαστούν μελλοντικές διαπραγματεύσεις για μία πιθανή ανανέωση του συμβολαίου τους ή για μία μεταγραφή.

Σε ότι αφορά τις άλλες χώρες τα πράγματα διαφοροποιούνται.

Στην Premier League και στην Bundesliga δεν δημοσιοποιούν τα ιατρικά στοιχεία των ποδοσφαιριστών τους. Για παράδειγμα ο Πάκο Αλκάθερ παραμένει στα «πιτς» σχεδόν ένα μήνα και η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν έχει αναφέρει τίποτα για την κατάστασή του.

Στην Seria A άλλα κλαμπ -όπως η Ρόμα- δεν έχουν πρόβλημα να ενημερώνουν για την ετοιμότητα ή όχι του δυναμικού τους, άλλα όμως δεν το συνηθίζουν.

Από την άλλη, υπάρχει και το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου η γενικότερη κουλτούρα εκδημοκρατισμού που περιβάλλει τον αθλητισμό, έχει οδηγήσει τις ομάδες στο να θεωρούν ότι οι φίλαθλοι έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται.

Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.