Ads Top

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί προσδοκίες όχι η… Ντιναμό



Η κλήρωση δεν φέρνει… προκρίσεις. Σίγουρα είναι καλό που απέφυγε μεγαθήριο ο Ολυμπιακός αν και μεγαθήριο απέκλεισε για να βρεθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
 Η εικόνα ενός απολαυστικού Ολυμπιακού δημιουργεί τα όνειρα για την συνέχεια στην Ευρώπη.

Τα κλισέ στις κληρώσεις είναι δεδομένα. Βατή κλήρωση, εύκολα ή δύσκολα περνάει, στα χέρια του είναι η πρόκριση, και στα δύσκολα μπορεί κλπ. Ο Ολυμπιακός θα βρει λοιπόν στον δρόμο του για το… Μπακού όπως λέει από την πρώτη στιγμή ο Κριστιάν Καρεμπέ την Ντινάμο Κιέβου.

Η Ουκρανική ομάδα που θα έρθει ξανά στην Ελλάδα για να παίξει στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ όπως έκανε και πέρσι, τότε απέναντι στην ΑΕΚ. Την καλή περσινή ΑΕΚ όχι την φετινή που δεν… Τότε θυμίζω πως η Ντινάμο είχε προκριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε η Ουκρανική ομάδα.

Βεβαίως το ζήτημα δεν είναι στην Ντινάμο ούτε στην κλήρωση. Προφανώς είναι καλύτερα η Ντινάμο παρά η Τσέλσι ή η Νάπολι. Ή η κάτοχος, Σεβίλλη. Αναμφίβολα είναι καλό που απέφυγε ένα μεγαθήριο. Βεβαίως για να μην ξεχνάμε ο Ολυμπιακός για να βρεθεί στην κλήρωση απέκλεισε μεγαθήριο. Την Μίλαν.

Από την άλλη καλό είναι να βρει ξανά μεγαθήριο πιο… βαθιά στο 2019. Αλλά μην το τραβάμε. Ας δούμε αυτό που έρχεται. Ουκ ολίγες φορές στις κληρώσεις είχαμε… πανηγυρισμούς και στα γήπεδα άλλα…

Για αυτό κάτω η μπάλα. Όπως και να έχει όμως οι προσδοκίες που έχουν δημιουργεί δεν οφείλονται στην Ντινάμο Κιέβου. Οφείλονται ξεκάθαρα στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς. Στην εξαιρετική δουλειά του Πορτογάλου που μέσα σε χρόνο ρεκόρ παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα από την αρχή. Με νέους παίκτες και νέα ποδοσφαιρική λογική. Ο Ολυμπιακός που παίζει ωραίο, απολαυστικό ποδόσφαιρο είναι αυτός που γεννά τις μεγάλες προσδοκίες. Για πρόκριση στους «16» πλέον και βλέπουμε. Όπως συνέβη και στην προηγούμενη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ας βλέπουμε λοιπόν μέχρι εκεί προς το παρόν. Μόνο εύκολη δεν θα είναι η Ντινάμο άλλωστε που μπορεί να μην είναι… Τσέλσι αλλά είναι ένας αντίπαλος δυνατός. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στον δρόμο που βρίσκεται. Να συνεχίσει να αποδίδει, να στηρίζεται και να κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής τον Ιανουάριο. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο εκεί που θέλει ο προπονητής και το κυριότερο να συνεχίσει απτόητος το πλάνο του χωρίς να επηρεάζεται από τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της… εξυγίανσης. Τα όνειρα είναι μεγάλα για αυτόν τον Ολυμπιακό.

Δεν έχει τρελαθεί ξαφνικά ο Καρεμπέ. Αλλά ας πάμε βήμα-βήμα. Πρώτα από όλα λοιπόν στο Κίεβο…

to10.gr
Ακολουθήστε το Live-sports365.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.